Jeg ønsker å løfte en større bredde av politikken vår, sier Therese Eia Lerøen som stiller som lederkandidat i NSO i april.

HiOA-student vil bli ny leder for NSO

Therese Eia Lerøen fra HiOA stiller til valg som leder av Norsk Studentorganisasjon (NSO).

Publisert Sist oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Førskolelærer fra Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), Therese Eia Lerøen (24) ønsker å bli ny leder i Norsk Studentorganisasjon (NSO). Det offentliggjorde hun søndag kveld. Hun sitter i dag i toppledelsen til NSO som fagpolitisk ansvarlig, og er både eneste HiOA-student og eneste jente i dagens arbeidsutvalg. NSO representerer interessene til rundt 220.000 norske studenter. 

LES OGSÅ: HiOA-student eneste jente i ny toppledelse

Ønsker bredde

NSO har ikke hatt kvinnelig leder siden opprettelsen i 2010/2011, da Anne Karine Nymoen ledet organisasjonen, rett etter sammenslåingen mellom Norsk Studentunion (NSU) og Studentenes Landsforbund (StL). Nåværende leder Anders Kvernmo Langset fra Høgskolen i Bergen (HiB) er også den første høgskolestudenten som har ledet organisasjonen.

— Det hadde vært veldig kult å bli den første kvinnelige lederen av NSO på en god stund, og den første lederen fra HiOA på enda lenger, sier Lerøen til Khrono. 

Jeg ønsker å være en tydelig
stemme utad for NSO og bidra til å skape nye debatter på vegne av studentene.

Therese Eia Lerøen

Samtidig understreker hun at kjønn langt fra er hovedgrunnen til at hun stiller. Lerøen er opptatt av å fremme flere av organisasjonens standpunkter, blant annet når det kommer til den nye mangfold-, inkludering og likestillingsplattformen til NSO

— Jeg ønsker å løfte en større bredde av politikken vår. Landsstyret har blant annet innstilt på at vi skal utarbeide ny politikk på tilgang til høyere utdanning. Både økt stipend og flere studentboliger er viktig for tilgangen, men det er ikke alt, forklarer Lerøen. 

Utadrettet arbeid

Lerøen er også opptatt av å styrke organisasjonens arbeid utad, og ikke bare følge debattene som går, men å være med på å starte de nye debattene om studenthverdagen. 

— Jeg ønsker å være en tydelig stemme utad for NSO og bidra til å skape nye debatter på vegne av studentene, sier Lerøen til Khrono.

I det legger hun at mye av året som har gått har vært preget av debatter rundt strukturmeldingen fra Kunnskapsdepartementet og den varslede meldingen om kvalitet i høyere utdanning, og at det har vært lite rom til å løfte andre studentpolitiske saker. 

Lerøen satt som fagpolitisk ansvarlig i Studentparlamentet på HiOA i perioden 2012/2013. Da var hun blant annet opptatt av digitalisering, og jobbet med høgskolens kvalitetssikringssystemer. Lerøen satt også i høgskolestyret på HiOA fra 2013-2014.

Langset ønsker gjenvalg

Etter det Khrono erfarer stiller nåværende leder av NSO, Anders Kvernmo Langset (bildet under) til gjenvalg som leder av organisasjonen. Langset har ikke vært tilgjengelig for kommentar i løpet av dagen. 

Også internasjonalt ansvarlig Helge Schwitters fra Universitetet i Oslo skal etter det Khrono erfarer ønske gjenvalg, mens nestleder Alexander Løtvedt, Lerøens med-fagpolitisk ansvarlige, Sondre Jahr Nygaard og velferds- og likestillingsansvarlig Kristian Myhre sannsynligvis ikke stiller til en ny periode i toppledelsen. 

Flere andre kandidater fra HiOA vurderer å stille til ulike verv i organisasjonen, etter det vi har grunn til å tro. Blant andre stiller fagpolitisk ansvarlig i Studentparlamentet, Kine Nossen, til sentralstyremedlem. Representant i Studentparlamentet, William Sæbø stiller også til kontrollkomiteen etter det Khrono kjenner til. 

NSO gjennomfører sitt landsmøte, der den nye ledelsen blir valgt, 17.-19. april på Thon Hotell Arena i Lillestrøm. 

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS