Ny styreleder i avisen Khrono

Arne Krumsvik er innstilt som ny styreleder i nettavisen Khrono.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høgskolestyret har tidligere vedtatt at Khrono skal bli en permanent avis ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). 18.desember skal høgskolestyret opprette nytt styre for den uavhengige nettavisen.

Ifølge styrepapirene som nylig er offentliggjort er førsteamanuensis Arne Krumsvik foreslått som ny styreleder. Krumsvik er førsteamanuensis i journalistikk ved Institutt for journalistikk og mediefag ved Høgskolen i Oslo og Akershus, leder av Senter for tverrfaglig medieforsking, og førsteamanuensis II i medieledelse og innovasjon ved Høgskolen i Gjøvik. 

Krumsvik forsker på ytringsfrihet og journalistikk, og var sekretær for det regjeringsoppnevnte Mediestøtteutvalget. Fra 2011 er han nestleder i Medieklagenemnda. Han har vært nettsjef i VG og Dagbladet, kanalsjef i Scandinavia Online, sjefredaktør i Romerikes Blad og radiosjef i Kanal 24. Krumsvik har vært nestleder i Khronostyret i etableringsfasen og overtar nå styrelederansvaret etter førsteamanuensis Birgitte Kjos Fonn. 

Ifølge de samme styrepapirene er Khrono en viktig strategisk satsning for HiOA, der en prioritert oppgave er å «Legge til rette for videreutvikling av Khrono som en innovativ medieplattform, nyhetskanal og arena for meningsutveksling med relevans for HiOA og universitets- og høgskolesektoren.»

I papirene til styremøtet heter det også at valgkomiteen, som har vært ledet av HiOAs rektor og styreleder Kari Toverud Jensen, har vektlagt digital mediekompetanse og kompetanse som bidrar til å utvikle Khrono videre, både faglig og som en betydningsfull sektoravis. 

Av eksterne representanter i styret har komiteen innstilt på professor i journalistikk ved Universitetet i Bergen, Astrid Gynnild. Gynnild er fra 2015 leder ved journalistikkutdanningen ved Universitetet i Bergen. Hennes forskningsinteresser ligger i krysningen mellom journalistikk og ny teknologi.

Geir Terje Ruud har lang journalist- og redaktørerfaring, blant annet fra VG, CNN og som digital redaktør i EkstraBladet i Danmark. Han arbeider nå som konsulent og har nylig utgitt boken «Journalistiske entreprenører. Medienes krise - din mulighet». 

Som eksterne vararepresentanter er foreslått Elin Floberghagen, administrerende direktør Fagpressen og tidligere leder og nestleder i Norsk journalistlag og Shazia Sarwar, journalist i VG. Hun har tidligere arbeidet for TV2, Ny Tid og Blend. Hun er utdannet økonom. 

Av interne faste styremedlemmer er det foreslått: 

Vibeke Bjarnø (ansattrepresentant, Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier) 
Tord Øverland (leder Studentparlamentet) 
Morten Reksten, representant fra HiOAs styre 
 
Varamedlemmer: 
Relevant fagmiljø: Ragnhild Olsen, Institutt for journalistikk og mediefag, HiOA 
Ansatterepresentant: Arve Angen, Fellesadministrasjonen og Forskerforbundet 
Studentrepresentant: Tamara V. Eiret (nestleder, Studentparlamentet) 

(@Khrono)

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS