Lånekassen setter ned fastrentesatsene

Publisert

De nye fastrentesatsene for studielån som gjelder fra 1. mai, reduseres med opptil 0,4 prosentpoeng.

Det skriver Lånekassen i en pressemelding.

De nye fastrentesatsene som dermed gjelder fra 1. mai er:

  • 3 år: 2,354 prosent
  • 5 år: 2,403 prosent
  • 10 år: 2,501 prosent

Alle de tre fastrentene går ned fra forrige anledning til å binde renten, som var 1. mars i år.

Tre og ti års fastrente går ned med henholdsvis 0,342 og 0,351 prosentpoeng, mens fem års fastrente går ned med 0,401 prosentpoeng.

Administrerende direktør i Lånekassen, Nina Schanke Funnemark
Administrerende direktør i Lånekassen, Nina Schanke Funnemark

Til motsetning, er den flytende renten 2,599 prosent fra 1. mai.

Lånekassen og andre virksomheter som er pålagt å benytte statens basisrente får kritikk for at rentene ikke er satt ytterligere ned, står det videre i pressemeldingen.

Den måten Lånekassen er forpliktet å beregne sine renter på, innebærer at vi ikke fullt ut fanger opp den ekstraordinære nedsettelsen av renten som følger av koronasituasjonen, sier administrerende direktør Nina Schanke Funnemark i meldingen.

Lånekassen skriver i pressemeldingen at renten beregnes ut fra et gjennomsnitt av de fem beste tilbudene på boliglån i markedet.

Den flytende renten de tilbyr fra 1. mai er basert på observasjoner gjort i januar og februar, mens den flytende renten som vil gjelder fra 1. juli vil være basert på observasjoner i mars og april.

Fordi endringene i bankenes boliglånsrenter ikke kom før i slutten av mars, vil ikke den flytende renten fra 1. juli fullt ut reflektere dagens markedsrente, står det i pressemeldingen.

(Ragnhild Vartdal / Khrono)

Powered by Labrador CMS