Lærerstudentene viser framgang på nasjonal deleksamen i matematikk.
Lærerstudentene viser framgang på nasjonal deleksamen i matematikk.

Bedre resultater i matte for lærerstudenter

Bedre karakterer for vårens lærerstudenter på nasjonal deleksamen i matematikk.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(Saken blir oppdatert)

Hver høst og hver vår gjennomfører NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) nasjonale deleksamener i matematikk for lærerstudenter. I tillegg arrangerer NOKUT nasjonal deleksamen for revisorstudenter, samt sykepleiestudenter.

Det er stor forskjell på hvilke studentgrupper blant lærerstudentene som tar denne nasjonal deleksamen vår og høst. Man har tidligere erfart at de studentene som går på trinn 5-10 med matematikk med fordypning gjør det generelt bedre enn de som går på trinn 1-7 uten matematikk som fordypning.

(Snittkarakter for lærerstudenter de fire siste nasjonale deleksamener i matematikk).

Innførte karakter på vitnemålet

Resultatene våren 2016 var meget dårlige, og dette igjen resulterte i at departementet mot manges vilje innførte krav om at karakteren fra den nasjonale deleksamen skal med på vitnemålet, og stryker du får du ikke vitnemål.

De første som opplevde dette kravet var høstens studenter, nå er resultatet for vårens studenter klare.

— Resultatene etter vårens eksamen er ennå ikke analysert, men på et overordnet nivå kan vi si at disse resultatene er nokså like de andre eksamensrundene. Våren 2016 skiller seg derimot ut ettersom eksamen ikke var tellende på vitnemålet og studentene sannsynligvis nedprioriterte eksamen, sier NOKUT-direktør Terje Mørland, i en pressemelding.

Svak C i snitt

Kandidatene som var oppe til eksamen våren 2017 hadde et gjennomsnitt på 2,5 noe som tilsvarer en svak C.

Øverst havner HSN Vestfold, UiT Norges arktiske universitet og Universitet i Agder, Høgskolen i Oslo og Akershus, og  med henholdsvis snittkarakter på 3 og 2,8.

Det var studentene ved høgskolen i Sørøst Norge (Drammen) og Høgskulen på Vestlandet, Stord som gjorde det dårligst med snittkarakter på 2 og 2,1.

Det går ikke fram av den første informasjonen fra NOKUT hvilke studentgrupper som har tatt denne eksamenen i år, men er det tilsvarende som i 2017, gjelder det for HiOA og HSN Vestfold at det kun er studenter trinn 1-7 som har tatt denne eksamen denne gang.

For UiA og UiT skal det være begge grupper som har tatt eksamen i denne runden. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS