Vorspiel til 8.mars på web-tv

Jobbes det egentlig systematisk med likestilling i utdanningssektoren? Hvorfor kan man ikke få en akademisk karriere innenfor normal arbeidstid?

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) arrangerte vorspiel til kvinnedagen 8.mars, der blant annet spørsmålene over er sentrale. Khrono sendte direkte web-tv fra innledningene og debatten. 

Innlederne

Mari Teigen, forsker ved Institutt for Samfunnsforskning (ISF), skal snakke om likestilling i universitets- og høgskolesektoren. Hennes utgangspunkt er at «alle» er enige om at et systematisk arbeid med likestilling er viktig, men i praksis blir likestilling et rettferdighetsprinsipp som må vike for andre hensyn. Hun spør om dette gjelder også for universitets- og høgskolesektoren.

Innlegget til Mari Teigen ser du her:

Slaget om den akademiske karrieren står utenfor normalarbeidsdagen, hevder AFI-forsker Ann Cecilie Bergene, ifølge hioa.no. Hun ser på utfordringen ved at en vitenskapelige ansatte utfordres til å ta på seg aktiviteter og arbeidsoppgaver utenfor ordinær arbeidstid for å bedre karrieremulighetene sine, og at det i størst grad er kvinner som taper på dette. Bergene spør hva som kan gjøres for å utjevne karrieremulighetene.

Innlegget til Ann Cecilie Bergene ser du her:

Paneldebatt

Debatten om det såkalte glasstaket blusset opp igjen etter at NHO-sjef Kristin Skogen Lund uttalte til A-magasinet at «Det er en myte at det finnes et glasstak som gjør at kvinner ikke når toppen».

Flere meldte seg på diskusjonen, blant annet samfunnsdebattant Aslak Sira Myhre og sosiolog Anne Grethe Solberg. Mens Myhre mener at all kulturell endring tar tid og at det vil ta flere generasjoner før glasstak, -vegger og -lenker forsvinner for godt, konkluderte Solberg i sin doktorgradsavhandling fra 2012 med at glasstaket ikke finnes lenger. 

Paneldebatten ser du i opptak her:

Her skriver prorektor for utdanning, Olgunn Ransedokken, om arrangementet.

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS