Roger Säljä som er professor i utdanning og utdanningspsykologi ved Göteborgs universitet, har ledet NOKUTs sakkyndige komite som har sett på HiOA. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

NOKUT-rapport til gjennomsyn hos HiOA

De siste fjorten dagene har Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) hatt NOKUTs rapport om høgskolens kvalitetssystem til gjennomsyn. Konklusjoner og tilrådinger har de ikke fått se.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kvalitetssikrerne i NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) har sjekket ut HiOAs system for kvalitetssikring. Nå har den sakkyndige komiteen, under ledelse av professor Roger Säljä ved Göteborgs universitet, levert sin rapport til NOKUT.

HiOA fikk rapporten, minus konklusjoner og tilrådinger, for å komme med innspill på ting i rapporten som eventuelt var baserte på feil fakta eller misforståelser for snart 14 dager siden. Om få dager skal HiOA sende sine første innspill tilbake til NOKUT og komiteen.

Har hatt rapport i 14 dager

Gerhard Yngve Amundsen i NOKUT forteller at HiOA nå har hatt rapporten snart i 14 dager, som er den tidsfristen høgskolen har i denne runden. Amundsen er sekretær for den sakkyndige komiteen som har vurdert HiOA i denne runden.

Etter dette vil NOKUT se på de innspill høgskolen kommer med, før en ferdig rapport sendes til HiOA og blir offentlig. Deretter har høgskolen seks uker på seg for å komme med sine bemerkninger og innspill til komiteens vurderinger og konklusjoner.

Rapporten fra den sakkyndige komiteen sammen med innspillene fra HiOA sendes så til NOKUTs styre, som så gjør sitt vedtak.

I styremøte i september

Kommunikasjonssjef i NOKUT, Gard Sandaker-Nielsen, opplyser til Khrono at slik det ser ut nå vil saken komme opp i NOKUTs styremøte i september.

Roger Säljä som er professor i utdanning og utdanningspsykologi ved Göteborgs universitet, har ledet NOKUTs sakkyndige komite som har vurdert kvalitetssikringssystemet på HiOA. 

NOKUT-komiteen hadde i forkant av sin inspeksjon i februar bestemt seg for å se nærmere på kvalitetssikringen rundt forskerutdanningene (de seks doktorgradsprogrammene), to masterstudier (en ved lærerutdanningen og en i sykepleie) og praksisbiten i bachelorutdanning for sykepleiere både i Pilestredet og på Kjeller. 

I Khronos nyttårsintervju med rektor Kari Toverud Jensen fortalte hun at hun gledet seg til å komme opp i muntlig for NOKUTs komite. I fjor var det Norges tekniske og naturvitenskapelige universitet (NTNU) som var under lupen, og de strøk i første runde og har hatt seks måneder på seg til å rette opp i svakhetene NOKUT påpekte. Denne våren fikk NTNU godkjent sitt system.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS