Kvalitets-sensuren faller om to måneder
I tre dager har Høgskolen i Oslo og Akershus blitt evaluert av kvalitetseksperter. Sensuren faller om et par måneder.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Det er Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT) som har vært på inspeksjon på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Gjennom tre dager har de intervjuet både studenter og ansatte på en rekke ulike fag og fra ulike nivåer på høgskolen.
Fornøyd komite
— Vi er svært fornøyd med besøket så langt, sier leder av NOKUTs ekspertkomite, Roger Säljö. Komiteens jobb er å felle dom over hvor bra eller dårlig høgskolen er på kvalitetssikring.
Säljä er professor i utdanning og utdanningspsykologi ved Göteborgs universitet, hvor han også har vært viserektor.
Hos høgskolen har NOKUT-komiteen bestemt seg for å se nærmere på kvalitetssikringen rundt forskerutdanningene (de seks doktorgradsprogrammene), to masterstudier (en ved lærerutdanningen og en i sykepleie) og praksisbiten i bachelorutdanning for sykepleiere både i Pilestredet og på Kjeller.
Säljö bemerker også at de ansatte og studentene har vært veldige åpne og frittalende både om ting som fungerer godt, men også ting som ikke fungerer så bra.
I Khronos nyttårsintervju med rektor Kari Toverud Jensen fortalte hun at hun gledet seg til å komme opp i muntlig for NOKUTs komite. I fjor var det Norges tekniske og naturvitenskapelige universitet (NTNU) som var under lupen, og de strøk i første runde og har hatt seks måneder på seg til å rette opp i svakhetene NOKUT påpekte. Den endelige dommen er ennå ikke avsagt, men kommer i løpet av våren.
Godt forberedt
Ansatte og studenter som har vært inne hos komiteen forteller til Khrono at de opplever en komitè som er svært godt forberedt.
— Vi har jo fått nærmere 1000 sider med dokumentasjon, men det er godt å høre at de har et godt faglig inntrykk av oss, sier Säljö.
— Når faller så sensuren?
— Det tar et par måneder. Vi skriver en rapport som vi sender over til høgskolen for å få deres innspill på det vi bemerker, før rapporten fullføres. Det er altså et godt stykke arbeid som gjenstår etter disse tre dagene på høgskolen, sier komiteleder Säljä.
Säljä bemerker avslutningsvis at en av de tingene høgskolen har fått skryt for i forkant av besøket er at de har opprettet Khrono, en uavhengig nettavis på høgskolen, redigert etter redaktørplakaten.
— Vi har fulgt med i forkant av vårt besøk og avisen ser god og frittalende ut, sier Säljö.
På vei inn til NOKUT
Fredagen var viet praksisutdanningen og kvalitetsikring. I ulike paneler gjennom dagen har komiteen intervjuet og snakket med både ansatte og studenter.
Khrono treffer June Desiree Kvamme, sykepleiestudent på Kjeller, på vei inn til møtet med NOKUT-komiteen.
— Hva skal du snakke om?
— Det er praksistilbudet det handler om. Sykepleie er jo en stor utdanning, og dermed har vi et stort mangfold av erfaringer. Min opplevelse er at selv om ikke alle er helt fornøyd, er stemningen i hovedsak positiv, sier Kvamme før hun forsvinner inn til kvalitetsekspertene. Døren lukkes og pressen må forlate lokalet.
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!