Anam Shakil kunne tenke seg å jobbe med helsefremmende og forebyggende arbeid etter masteroppgaven hun nå skal igang med. Foto: Maria Ingolfsdatter Randahl
Anam Shakil kunne tenke seg å jobbe med helsefremmende og forebyggende arbeid etter masteroppgaven hun nå skal igang med. Foto: Maria Ingolfsdatter Randahl

Vant 10.000 kroner for ernæringsoppgave

HiOA-studenten Anam Shakil (23) vant 10.000 kroner for sin bacheloroppgave om livsstilssykdommer blant minoriteter i Oslo.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er Kunnskap Oslo  som deler ut premier for Oslo-forskning, og i år er første gang de har kåret beste bacheloroppgave.

— Alt vi gjør i kommunen bør være kunnskapsbasert. For å kunne utvikle Oslo som en attraktiv by å bo, jobbe, studere og drive næringsvirksomhet i, premierer vi årlig forskningsbidrag som belyser tema som er Oslo-relevant, sier byråd for kultur og næring Hallstein Bjercke.

Motiverende å vinne

— Dette er veldig hyggelig, og veldig motiverende nå som jeg skal begynne med masteroppgaven, sier Anam Shakil.

Hun skal ta en master på universitetet hvor hun skal se på svangerskapsdiabetes i Groruddalen.

Jeg håper det dukker opp en drømme=jobb.

Anam Shakil

Shakil mottok 10.000 kroner for oppgaven sin, Helsefremmende tiltak i en flerkulturell befolkning – fra visjon til handling? Tema for oppgaven er myndighetenes fokus på forebyggende og helsefremmende tiltak for minoriteter i Osloregionen.

— Det er høyere forekomst av livsstilssykdommer blant minoriteter, og jeg ville se hva myndighetene gjør med dette, og om de faktisk gjør noe, sier Shakil.

Fant temaet gjennom jobben

Hun forteller at hun ble interessert i temaet gjennom jobben sin.

— Jeg tok en videreutdanning gjennom Ahus som heter veiledning i flerkulturelt helsearbeid. Det var sånn jeg fikk øynene opp for temaet, sier Shakil.

Anam kom rett fra Lørenskog videregående skole og til HiOA. Hun har alltid hatt lyst til å studere ernæring og etter å ha levert masteroppgaven ønsker hun å jobbe innenfor ernæring.

— Jeg håper det dukker opp en drømmejobb. Jeg kunne tenke meg å jobbe med helsefremmende og forebyggende arbeid i en organisasjon eller kommunen, sier Shakil.

Ønsker å reise

— Hvordan ble din oppgave valgt ut?

— Man må søke, og få anbefaling fra veilederen sin, sier Shakil.

Det er imidlertid flere kriterier som må være oppfylt; man må ha karakteren A eller B på oppgaven, og det er visse tema-avgrensninger. Shakil forteller at hennes oppgave kunne vinne fordi den er avgrenset til minoriteter i Oslo området.

— Hva vil du bruke pengene på?

— Jeg har lyst å reise til et sted langt vekk, men har ikke lagt noen konkrete planer ennå, sier den prisvinnende HiOA-studenten.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS