forebygge smitte

Korona-video går viralt

Ansatte og studenter ved Nord universitet har laget video om hygiene i disse koronatider. Over 260.000 har sett den så langt.

Espen Kvikstad sammen med tre av sine kolleger som jobber med sosiale medier ved Nord universitet. Fra venstre: Bjørn-Åge Rånes, Espen Kvikstad, Kristine Solli og Otelie Knædal, sistnevnte jobber nå i Visit Bodø.
Espen Kvikstad sammen med tre av sine kolleger som jobber med sosiale medier ved Nord universitet. Fra venstre: Bjørn-Åge Rånes, Espen Kvikstad, Kristine Solli og Otelie Knædal, sistnevnte jobber nå i Visit Bodø.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ansatte og studenter ved Nord universitet lagde i forrige uke en video med sykepleierstudent Michael Solheim, der han gir tips til hvordan vi kan forebygge smitte. Videoen ble publisert på facebook, og er i skrivende stund sett av over 260.000 personer.

Videoen er 70 sekunder lang, og du kan se den under her. Her gir sykepleierstudenten fire konkret tips til hvordan vi alle kan forebygge smitte, og demonstrerer blant annet hvordan du på best måte vasker hendene.

— Det er interessant at nettopp vår video har nådd ut til så mange når mange andre store bedrifter, nyhetskanaler og organisasjoner poster lignende videoer, sier Kristine Solli som er fungerende koordinator for digital markedsføring i kommunikasjonsenheten, i en pressemelding.

Solli legger til at de tror videoen har gått så bra fordi det er et universitet som er avsender.

— Det ser ut til å vekke tillit hos mottakerne, sier hun.

Studenter og ansatte sammen

Videoen ble produsert av Espen Kvikstad i kommunikasjonsenheten ved Nord universitet, i samarbeid med to praksisstudenter fra internasjonal markedsføring, Frida Lovise Iversen og Stine-Lise Johansen.

— Det er utrolig gøy at vårt innhold får så god respons i sosiale medier, sier Kvikstad ifølge samme pressemelding.

Der forteller han også at de ble tipset om å lage en slik video da etterspørselen var stor. De tok da kontakt med en sykepleiestudentene, som takket ja til å være med.

— Videoen ble laget med et enkelt budskap hvor vi ønsket å gjøre alle mer bevisste på hvordan vi bør opptre i det daglige, og hvordan vi med enkle grep kan ta noen forhåndsregler for å minimere risikoen for å bli smittet eller smitte andre, sier Kvikstad.

Han forteller også at de aldri hadde drømt om en slik respons og de får mye takk, kommentarer og annen respons.

Powered by Labrador CMS