Foto: Lars Åke Andersen
Foto: Lars Åke Andersen

Notert: Fylkeslege avslutter tilsyn ved UiT

Klinikk. Fylkesmannen i Troms fikk en anonym henvendelse fra noen som var bekymret for psykologiklinikken ved UiT. De fant ikke noe som tilsa regelbrudd.

Publisert Oppdatert

I oktober i fjor mottok Fylkesmannen i Troms et anonymt brev, der avsenderen var bekymret for sider ved organiseringen av helsetjenestene.

Khrono skrev om dette brevet i forbindelse med konflikten rundt internklinikkene for psykologi på Universitetet i Oslo.

Ingunn Skre

Fylkesmannen åpnet tilsyn i starten av november, og nå i februar avslutter de saken.

«Etter en gjennomgang av sakens dokumenter finner Fylkesmannen i Troms ikke forhold som tilsier at Psykologisk klinikk ved Universitetet i Tromsø har organisert sin virksomhet i strid med gjeldende regelverk,» skriver fylkeslege Svein R. Steinert.

Instituttleder ved Institutt for psykologi på UiT Norges arktiske universitet, Ingunn Skre, sier de er glade for avgjørelsen.

— Vi jobber kontinuerlig med at rammene rundt god pasientbehandling og god veiledet opplæring av psykologstudenter i klinikken ved IPS. Det gir trygghet å ha god kommunikasjon med Fylkesmannen, som er den som fører tilsyn med helsetjenester i vårt fylke, sier hun.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS