Foto: Lars Åke Andersen

Notert: Fylkeslege avslutter tilsyn ved UiT

Klinikk. Fylkesmannen i Troms fikk en anonym henvendelse fra noen som var bekymret for psykologiklinikken ved UiT. De fant ikke noe som tilsa regelbrudd.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I oktober i fjor mottok Fylkesmannen i Troms et anonymt brev, der avsenderen var bekymret for sider ved organiseringen av helsetjenestene.

Khrono skrev om dette brevet i forbindelse med konflikten rundt internklinikkene for psykologi på Universitetet i Oslo.

Ingunn Skre

Fylkesmannen åpnet tilsyn i starten av november, og nå i februar avslutter de saken.

«Etter en gjennomgang av sakens dokumenter finner Fylkesmannen i Troms ikke forhold som tilsier at Psykologisk klinikk ved Universitetet i Tromsø har organisert sin virksomhet i strid med gjeldende regelverk,» skriver fylkeslege Svein R. Steinert.

Instituttleder ved Institutt for psykologi på UiT Norges arktiske universitet, Ingunn Skre, sier de er glade for avgjørelsen.

— Vi jobber kontinuerlig med at rammene rundt god pasientbehandling og god veiledet opplæring av psykologstudenter i klinikken ved IPS. Det gir trygghet å ha god kommunikasjon med Fylkesmannen, som er den som fører tilsyn med helsetjenester i vårt fylke, sier hun.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS