Rektor Sunniva Whittaker åpnet UiA Lounge 1. november. Foto: UiA
Rektor Sunniva Whittaker åpnet UiA Lounge 1. november. Foto: UiA

Universitetet i Agder åpner lounge på Kjevik

Samarbeid. Universitetet i Agder har sammen med Avinor på Kjevik etablert en ny og unik lounge på flyplassområdet.

Publisert Oppdatert

Lounge forbindes først og fremst med avslapning, men Universitetet i Agder (UiA) har gitt ordet en helt ny mening. 1. november åpner nemlig Norges første universitetslounge plassert på en flyplass. UiA håper det vil åpne for nye samarbeid mellom universitetet og bedrifter.

I den nye loungen håper vi flere kan bli kjent med mulighetene til å samarbeide med oss

Sunniva Whittaker

— UiAs visjon er samskaping av kunnskap, og vi har et bredt samarbeid med virksomheter fra både offentlig, privat og frivillig sektor. I den nye loungen håper vi flere kan bli kjent med mulighetene til å samarbeide med oss, skriver rektor ved UiA, Sunniva Whittaker, i en pressemelding.

Lade, jobbe, samarbeide

UiA mener prosjektet er nybrottsarbeid. Ingen universiteter eller lufthavner i Norge har gjort tilsvarende tidligere, og det var få internasjonale eksempler å se til. UiA Lounge ligger plassert i avgangshallen for innenlandsreiser på Kjevik, og den er åpen for alle som ønsker å ta den i bruk.

Til venstre i loungen kan man sitte i fred og jobbe, mens til høyre er det mulighet for at flere kan arbeide sammen.

Ved alle sitteplasser kan mobiler og datamaskiner lades og kobles på nett. Avinor tilbyr gratis trådløst nettverk til alle reisende, og universitetsnettverket Eduroam er også tilgjengelig.

Ideen til loungen ble unnfanget under UiAs tiårsjubileum i 2017. Siden har universitetet og Avinor jobbet sammen om utformingen av området.

— UiA ønsker å komme i kontakt med flere potensielle samarbeidspartnere, og vi tror vi kan finne mange av dem som reisende på Kjevik. Samtidig viste undersøkelser fra Avinor at mange passasjerer har savnet et sted hvor de kan jobbe og lade enhetene sine. Når behovene var så sammenfallende valgte vi å utvikle ideen videre, sier seniorrådgiver Øivind Eskedal ved UiA som har vært universitetets prosjektleder, i samme pressemelding.

Avtale fram til 2022

UiA skal leie området på 63 kvadratmeter i tre år frem til høsten 2022, med mulighet for forlengelse. Årlig leiekostnad for universitetet ligger på rundt 200.000 kroner.

— Vi vil bruke denne tiden på å utvikle konseptet og høste erfaringer for å se om dette er noe vi skal fortsette med også etter 2022, sier Eskedal.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!