Studentene ved Kjeller har etterlyst mer informajson rundt de ulike aktivitetene og tilbudene. Tirsdag 20. august ble foreningsdagen avholdt. Foto: Carina Carlsen

Håper på mer engasjement

De ulike foreningene som tirsdag stilte opp på foreningsdagen på Kjeller sier at de ser utfordringer med å engasjere studentene.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det krydde av nysgjerrige studenter hos de ulike foreningene som holdt stand på Kjeller tirsdag formiddag. Nå håper de ulike at engasjementet vedvarer og at studentene fortsetter engasjementet.

Samlingspunkt

Samfunnet Kjeller er en av de få aktive studentforeningene på Kjeller. Styremedlem Stine Marie Andersen(21) håper foreningens interesse vil vedvare. Sammen med Fredrikke Lindstrøm (21) holdt hun stand under foreningsdagen for å verve nye studenter og informere.

— Vi har aktiviteter for alle, og vi ønsker å skape et sosialt samlingspunkt for studentene. På Cella har vi biljardbord, ping-pong, og vi holder quizkvelder. Skolen stenger ganske tidlig, så da reiser vi som regel samlet ned til Lillestrøm eller inn til Oslo, sier Andersen.

— Vår oppgave er å skape et samlingssted etter skoletid og vi har mye leker og moro uten at det nødvendigvis trenger å inneholde alkohol, påpeker Lindstrøm. Jentene holdt vervekampanje med mulighet for å vinne chilinøtter og saltstenger, og en av de som lot seg lokke var sykepleierstudenten Jørgen Haugan (21).

Haugan synes foreningsdagen er et godt tiltak.

— Det er mange gode tilbud her, og mye god informasjon om de ulike studenttilbudene. Det er bra noen gidder å ta turen til Kjeller også, sier han. Han synes Samfunnet Kjeller begynner å bli et godt tilbud.

— Samfunnet har tatt seg opp veldig, og jeg håper det fortsetter i denne utviklingen.

Samfunnet har nylig pusset opp Cella ved hjelp fra studenter ved produktdesign, og har satset hardt på fadderukene i år.

Håper å nå ut til flere

Markedsansvarlig i SiO Guri Skansen deler ut gratis almanakker til nye studenter sammen med og rådgiver Sunniva Harmnes  (bildet under), og håper de tar seg tid til å lese om alle tilbudene. Også hun tror den høye snittalderen har sitt å si for engasjementet blant studentene.

— Noe av utfordringen med Kjeller er at det er en så høy snittalder på studentene. Mange har ikke tid grunnet jobb og familie. Samfunnet Kjeller har også en begrenset tilgjengelighet på bygget, og man må eventuelt gå et annet sted for å fortsette kvelden, sier hun. Hun tror også at informasjonsflyten ikke har vært god nok.

— Det er en utfordring vi jobber med og vi ønsker nå å jobbe tettere opp mot både Studentparlamentet og høgskolen.  Studentene finner mye god informasjon i almanakken, og vi kommer nå på Kjeller til å prioritere «SiO-gangen» bak Akademika og gjøre den mer synlig.

Skansen legger til at på Kjeller finner man også Hannas Spiseri og kaffebaren Barbara, Åråsen studentboliger, samt treningstilbud og rådgiver.

— Vi har også en god legeordning der man som student ved Kjeller får refundert alle legeutgiter over 500 kroner og opp mot frikortet, sier hun.

Vil ha flere studentforeninger

Kulturkonsulent i SiO Mike Fürstenberg mener foreningsmiljøet rundt Kjeller er smalt.

— Studentforeningene sliter med å få med studenter fra Kjeller, mye fordi etter-, og videreutdanningstilbudet er så stor her. Studentene er mindre på lærestedet.

Han håper flere studenter vil ta tak i situasjonen og starte egne foreninger.

— SiO kan hjelpe til med oppstart, og vi gir veiledning i oppstart, samt at vi holder kurs i økonomisk styring, ledelse også videre. Vi er også behjelpelige med å søke kulturstøtte og registrering i Brønnøysundregisteret.

Ønsker mer synlighet

Nestleder i Studentparlamentet Torbjørn Jonassen og læringsmiljøansvarlig Phillip Stampe (bildet over) ser utfordringene med å engasjere studentene fra Kjeller.

— Snittalderen er ganske høy på Kjeller med mange deltidsstudenter, og vi sliter med å fylle Kjellerplassene i parlamentet, men vi håper på noen nye politiske spirer i år, sier Jonassen.

Noe av kritikken mot Studentparlamentet har vært at de ikke er synlige nok. 

— Vi er på Kjeller en dag i uken, men vi føler ikke at vi blir brukt så mye som vi hadde ønsket. Vi tror vi har litt å hente på at studentene får mer og bedre informasjon om når vi er her og hvor vi er. Samtidig håper vi studentene kan bli flinkere til å oppsøke og bruke oss, sier Jonassen.

Han mener det er viktig at studentene benytter seg av parlamentet.

— Flere vi har snakket med i dag ønsker seg vannautomater og bedre luft. Dette er eksempler på saker vi kan hjelpe til å videreformidle videre til rette studentpolitiske instans. Vi jobber ellers mye med høgskolesaker som universitetssatsing og strategiplaner. Det trengs innspill og engasjement også fra Kjellerstudentene i slike saker, sier han.

Vil bedre tilgjengelighet

Phillip Stampe er læringsmiljøansvarlig i parlamentet.

— Vi har hatt en del trafikk og mange har vært nysgjerrige på hvem vi er og hva vi gjør, sier Stampe og håper på ringvirkninger.

— Vi er i full gang med informasjonsrunder til alle nye studenter og oppfordrer alle til å engasjere seg. Vi trenger folk fra Kjeller. Jo flere vi får derifra, jo flere saker vil vi kunne gjøre noe med. 

For å bli mer synlig ønsker Stampe å nå studentene, særlig gjennom informasjonsrunder.

— Vi har planer om å skilte bedre. Vi vil forsøke å skape gode relasjoner også med Kjellerstudentene.

Jonassen er enig.

— Vi vil få med oss grasrota, men hvis grasrota sitter fast blir det vanskelig, avslutter han.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS