Studentene på produktdesign på campus Kjeller har gitt seg selv en fargesprakende pangstart og - slutt på dagen. Foto: Øyvind Aukrust
Studentene på produktdesign på campus Kjeller har gitt seg selv en fargesprakende pangstart og - slutt på dagen. Foto: Øyvind Aukrust

Studenter gir seg selv pangstart hver dag

Studenter på Institutt for produktdesign har oppgradert instituttets direkte inngang på campus Kjeller.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oppgraderingen av inngangspartiet til Institutt for produktdesign på Kjeller er ferdig. Instituttet har en egen direkte inngang på sin fløy av bygningen. Og denne inngangen har gått fra å være grå og usynlig til å bli alt annet enn det.

Oppgraderingen er et studentprosjekt der studentene selv har foreslått tiltak for oppgradering av inngangspartiet og trapperommet ved instituttet. Målet har blant annet vært identitetsbygging og synliggjøring av studieretningen. 

Mer tilhørighet for studentene

Det er flere studenter som har bidratt til designet, og Ida Malene Jacobsen er en av dem. Hun forteller om oppdraget:

— Det viktigste for oppgaven var å gjøre det så vi studenter på produktdesign følte en viss tilhørighet til studiet. Vi er ikke svart/hvitt-studenter, sier hun.

Vi er kreative sjeler som liker å oppholde oss på områder som gir oss ideer og energi.

Ida Malene Jacobsen

Jacobsen legger til:

— Vi er kreative sjeler som liker å oppholde oss på områder som gir oss ideer og energi. Vi ville gjøre studentene mer stolte av å kunne bruke vår egen inngang til studiet, og gjenspeile vår personlighet.

— Tror du det betyr noe for dere at dere får lov til å slippe til på den måten?

— Det var veldig kult å få lov til å påvirke skolens utseende, ettersom veldig lite har blitt gjort med utseendet etter at vi overtok bygget. Vi har ganske kule lærere og en instituttlærer som ikke ga oss noen rammer å forholde oss til. Enda kulere, de likte forslagene våre og de ble realisert, forteller Jacobsen.

Hun tror det er viktig for studenter å kunne påvirke miljøet de beveger seg i.

— Vi har en annen oppfatning enn hva kanskje lærerne har til området, og vi hadde tid til å virkelig sette oss inn i oppgaven.

Om løsningen

I tillegg har høgskolelektor Nenad Pavel (bildet over), førstelektor Einar Stoltenberg og instituttleder og professor Gunnar H. Gundersen vært involvert i prosjektet.

Følgende tiltak er gjennomført:

Tiltak 1. Male inngangsparti gult og en P på venstre side. 

Tiltak 2. Legge grønn og gul folie på vinduene i forrommet.

Tiltak 3. Male gangen grønn som vist på bildene.

Tiltak 4. Male tavlemaling (se bildet over) på alle veggene i trappeavsatsene. Male betongpilarene i trappen gule.

— Gir pangstart på dagen

Jacobsen forteller:

— Den gule «boksen» er malt i HiOAs gule farge. Den er et blikkfang i seg selv, og vil forhåpentligvis gi oss på produktdesign er mer stolt følelse av å kunne gå inn og ut fra inngangen vår. Innsiden av boksen er malt med produktdesignlogoen i den grønne fargen til studiet. Innsiden er malt med den samme fargen, for å gi en skikkelig pangstart på dagen, eller å gi en oppfriskende slutt på dagen, beskriver hun og legger til at studentene ofte sitter på skolen fra 09 til 22.

— Gulvet er malt så man lettere får valget mellom å ta trapp eller heis opp til klasserommene. Trappeoppgangen er malt med HiOA-gult, og tavlemaling på veggene, der vi kan legge igjen hilsener, tegne noe kult, eller bruke dem til kreativ idémyldring, sier hun.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS