studentleder
Karoline Lie er ny leder for USN-studentene
Karoline Lie fra Tønsberg skal lede studentene ved Universitetet i Sørøst-Norge.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Karoline Lie fra Tønsberg er 23 år gammel og studerer sykepleie ved campus Vestfold i Horten på Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Det siste året har hun vært nestleder for Studentdemoktatiet i Sørøst-Norge (Sdsn).
Nå tar hun altså over ledervervet etter Kim Hellevammen, som nå skal gjøre ferdig ingeniørutdanningen sin ved campus Kongsberg.
— Sektoren er i endring
Lie har erfaring fra forskjellige deler av studentdemokratiet ved USN. Karoline Lie har sittet i det lokale studentrådet og campusstyret, i programutvalg, kvalitetsråd og som nå senest som nestleder.
— Jeg har bygget meg opp et stort kontaktnett, og har god innsikt og oversikt over sektoren og universitetet. Dette mener jeg er viktig for å kunne jobbe effektivt med studentpolitikk, sier Lie til nettsidene til studentdemokratiet på USN.
Hun fortsetter:
— Sektoren er i endring, og studentene må være tydelige på hva som skal prioriteres i tiden fremover. Her må blant annet studenters psykiske helse, ensomhet og inkludering på dagsordenen. Jeg ønsker også å jobbe videre med de prosjektene jeg har vært med å starte opp, som arbeid med inkludering, studiestart, linjeforeninger og studentmentorordning.
Digitalt valg
Valgmøtet som vanligvis er en stor samling av alle USN sine campusstyrer, ble i stedet gjennomført digitalt og med elektronisk valg som følge av koronaviruset.
Karoline Lie får med seg Guri Rebecca Nilsen som ny nestleder, hun studerer sosiologi ved campus Vestfold.
Studentene har tidligere valgt nye lokale medlemmer i studentdemokratiet på campusene, og til forskjellige råd og utvalg ved USN.
Nyeste artikler
Vil lage ekspertgruppe for kunstig intelligens
Vil legge om doktorgradsutdanninger
Grande mener NTNU i for stor grad har tatt hensyn til politiske forventninger
Landet som visste for lite
Mest lest
Leder fikk grovt krenkende julekort i posten. — Ble oppfattet som truende
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket
Hoel fikk spørsmål om kjønn på Stortinget. Svarte bare «nei»
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år