Kaare Norum. Foto: Ståle Skogstad/norden.org
Kaare Norum. Foto: Ståle Skogstad/norden.org

Kaare Norum (86) er død

Dødsfall. Den tidligere rektoren og ernæringsprofessoren gikk bort etter kort tids sykeleie.

Kaare Norum, professor i medisin og tidligere rektor ved Universitetet i Oslo fra 1999 til 2001, er død. Han døde fredag etter kort tids sykeleie, melder NTB.

Kaare Norum. Foto: Ståle Skogstad/norden.org
Kaare Norum. Foto: Ståle Skogstad/norden.org

Gjennom sin lange karriere publiserte han rundt 300 forskningsartikler om ernæring. Norum hadde en rekke verv innen internasjonale organisasjoner og fora.

Han var blant annet tilknyttet Verdens helseorganisasjon og Statens ernæringsråd. I 1992 ble professoren utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden i 1992. I 2002 ble han utnevnt til kommandør av den svenske Nordstjärneorden.

Norum var folkehelseforkjemperen. Blant annet jobbet han for at unge skulle få kunnskap om mat og helse. Sammen med Ingrid Espelid Hovig, som gikk bort i fjor, laget Norum en rekke TV-programmer om mat og ernæring.

Han må sies å ha hatt stor innvirkning på Det norske kostholdet.

Norum var rektor ved Universitetet i Oslo (UiO), som på den tiden var Norges største universitet, etter Lucy Smith. Før det var han dekan ved det medisinske fakultet ved UiO.

Julaften ville Norum blitt 87 år gammel.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!