VIDEOINTERVJU

— Jeg er veldig urolig, for jeg kan ikke si at 250.000 studenter får et fullverdig utdann­ingstilbud

Forsknings- og høyere utdannings­minister Henrik Asheim svarer om utdanningskvalitet og studenters psykiske helse.

Publisert Oppdatert

Asheim kom rett fra korona-pressekonferanse som fungerende arbeids- og sosialminister til Khrono-intervju som forsknings- og høyere utdanningsminister i ettermiddag.

Der snakket han blant annet om studenters psykiske helse og kvaliteten for norsk høyere utdanning. Denne uka deltok han i et studentpolitisk toppmøte, og Asheim sier at det i møtet ble uttrykt bekymring blant annet om kvaliteten på utdanningene.

— Det har vært mye digital undervisning, kanskje blir det mer utover høsten. Er du trygg på at utdanningskvaliteten er god nok?

— Jeg kan ikke si at jeg er trygg på det på alle studier for alle studenter, for det varierer veldig. Jeg har fått besøke ulike campuser i høst etterhvert som de har åpnet opp og snakket med studentene der, og de kan til og med fortelle om ulik kvalitet på de ulike fagene de har, sier Asheim i intervjuet.

Asheim oppfordret også studentene til å møtes, samtidig som regjeringen ber folk møtes færre folk. Ingen motsetning, mener statsråden.

— At man skal møte færre, betyr ikke at man ikke skal møte mennesker, sier Asheim, som uttrykte tillit til at studenter og institusjoner klarer å finne trygge møteplasser sammen.

Asheim svarte også om mulig lockdown, en egen «undervisningsmilliard» og om studenter og ansatte sutrer eller ikke.

Powered by Labrador CMS