Mye dyrt utstyr er borte

Innbrudd på Høgskulen på Vestlandet: — Det er kjipt

Noen har brutt seg inn i K2-bygget til Høgskulen på Vestlandet og stjålet utstyr som trolig har en samlet verdi på over hundre tusen kroner.

Innbruddet skjedde i dette bygget, på Kronstad i Bergen.
Innbruddet skjedde i dette bygget, på Kronstad i Bergen.
Publisert Oppdatert

Tirsdag meldte Høgskulen på Vestlandet (HVL) fra til politiet om at en god del utstyr var blitt stjålet fra Medialabs lokaler i første etasje av K2-bygget.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Det var Bergens Tidende (BT) som omtalte innbruddet først, og avisen melder i sin artikkel at det er utstyr verdt flere hundre tusen kroner som er stjålet.

HVL-direktør Tage Båtsvik forteller til Khrono at han er usikker på hvor Bergens Tidende har «flere hundre tusen» fra, men at det er rimelig å anta at den samlede verdien på det som er borttatt overstiger hundre tusen.

— Vi er litt usikre på den totale verdien, men jobber med å få oversikt nå. Det er ingen tvil om at det er mye verdifullt utstyr som er borte, sier Båtsvik.

Han sier at arealet og utstyret ikke er brukt til ordinær undervisning.

— Det er litt tidlig å si hvilke konsekvenser innbruddet får. Men det får nok ikke konsekvenser for studiestart og oppstart av undervisning nå i høst.

Har sikret spor

Han forteller at innbruddet ble oppdaget mandag morgen. HVL har avtale med vektere som går runder på skolen hver natt, så Båtsvik antar at innbruddet må ha skjedd en gang mellom vekterrunden og da den ansatte ved HVL oppdaget innbruddet på morgenkvisten.

— Politiet arbeider med å finne ut hva som har skjedd, sier Båtsvik.

Politiførstebetjent Even Magnus Aspli i vest politidistrikt forteller til BT at det har vært mye vinningskriminalitet i Bergen sentrum og omegn i det siste.

— Vi har vært på åstedet og sikret spor. Vi ser etter tyvgodset i miljøet, sier Aspli.

Ikke tilfeldig

Tage Båtsvik tror at den eller de som står bak innbruddet har visst hva og hvor de skulle lete.

— Det blir bare spekulasjoner fra min side, men jeg tror ikke at noen tilfeldigvis har gått til akkurat dette rommet og stjålet akkurat dette utstyret, sier Båtsvik til Khrono.

— Det er kjipt dette. Nå overlater vi det videre etterforskningsarbeidet til politiet, avslutter HVL-direktøren.

Sak oppdatert 4.8 kl 12.37 med kommentar om konsekvenser av innbruddet

Powered by Labrador CMS