Klare for EM i sandvolleyball
Oslostudentene Oda Johanne Ulveseth og Ingrid Lunde har spilt seg til plass i Student-EM i sandvolleyball neste sommer.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Oda Johanne Ulveseth og Ingrid Lunde er studenter på henholdsvis Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) og Universitet i Oslo (UiO), og de er makkere i sandvolleyball.
Ulveseth studerer maskiningeniør, mens Lunde tar pedagogikk på UiO.
I sin første turnering kvalifiserte de seg til student-EM i sandvolleyball. Den siste helgen i september deltok de i studentmesterskapet i Sogndal, og der vant de alle kampene sine, også finalen. Og dermed var de klare for student-EM i Kroatia neste sommer.
Både Lunde og Ulveseth er på det norske landslaget i tillegg. Ulveseth har vært med på landslaget i ett år, Lunde i to år.
Startet som lek og moro
For Ulveseth og Lunde startet interessen for sandvolleyball som lek og moro med venner, men nå handler det om å bli så god som mulig. Begge deltok i student-VM i Portugal i 2014, med andre partnere.
— Jeg vil se hvor god jeg kan bli, og så liker jeg konkurranser. Det er jo mye morsommere å vinne, enn å tape, sier Lunde med et smil.
Duoen Lunde og Ulveseth trener i gjennomsnitt 15 timer sammen i uka, og har i tillegg fem timer egentrening, hvor de fokuserer mest på styrke.
— Med tyve timer trening i uka i tillegg til studier blir det lite fritid på oss, men vi passer på at vi får vært med på noen sosiale ting med venner, så vi ikke faller helt utenfor. Det er enklere når det er «off-season» og vi ikke spiller kamper, konstaterer de to.
Landslaget kommer først
Langt under jorda, inne i fjellet på Abox - Greverud Mulitsportsenter, trener damelandslaget i superundertøy og tights.
— Mange forbinder nok sandvolleyball med bikini og en varm sandstrand, men slik er det nok ikke her i Norge, forteller Lunde.
Lunde og Ulveseth trener ute på Voldsløkka i Oslo helt til frosten legger seg i sanden, da flyttes treningen innendørs. Landslagstrener Martin Engvik syns det er positivt at de to skal spille i student-EM.
— Landslaget kommer alltid først, men det er bra at de får spilt i flere utenlandske turneringer og prøvd seg der, sier Engvik.
Roser hverandre
Landslaget trener sammen to ganger i uka. Denne lørdagen er det en fire timer lang økt.
— Hele høsten er grunntrening, da øver vi teknikk, forklarer Engvik, som har vært trener siden januar i år.
Totalt er det ti jenter på laget, seks av de er på trening denne lørdagen. Jentene er fokuserte og gir hverandre applaus og ros når de gjør det bra.
— Ikke tenk så mye. Du må slappe av og finne balansen der det er godt å stå og ta ballen, sier Engvik og viser Lundeseth en ny posisjon i sanden.
Avhengig av snille foreldre
En annen utfordring for de to at ved siden av studier og trening blir det ikke mye til å jobbe sammen.
— Dette er ikke akkurat et plussprosjekt, fastslår Ulveseth.
Duoen forteller at det går mye penger til reising og utstyr. Ulveseth deltok i sommer på syv turneringer i utlandet og 10 turneringer i Norges Tour. De får sponset klær gjennom landslaget, men resten av finansieringen må de stå for selv.
— Jeg for min del har blitt veldig god på å reise billig, både når det gjelder å finne flybilletter og hoteller. Men heldigvis har vi begge veldig snille foreldre, som hjelper oss litt, forklarer ulveseth.
Begge to forsøker å jobbe litt utenom skole og trening, men tiden strekker ikke alltid til. Til student-EM bidrar Norges studentidrettsforbund med 2000 kroner per deltaker, samt at jentene får ha med seg en reiseleder.
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!