Høyskolen Kristiania overtar Musikkteaterhøyskolen
Kunstutdanning. Høyskolen Kristiania har etter nok en overtakelse blitt størst på kunstutdanninger i Norge, målt i antall studenter.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Administrerende direktør ved Høyskolen Kristiania, Solfrid Lind, er fornøyd med at de nå både har fått med seg Norges Dansehøyskole, en avtale som kom i desember 2018, men sist også Musikkteaterhøyskolen.
Onsdag 3. april signerte Høyskolen Kristiania en aksjekjøpsavtale med Musikkteaterhøyskolen. Dermed er det en privat høyskole som har landets største kunstfaglige utdanningstilbud.
— Vi svarer på regjeringens ønske om færre og større miljøer. Samtidig hjelper vi Musikkteaterhøyskolen ut av en vanskelig situasjon knyttet til usikkerhet rundt fremtidig høyskoledrift. De vil samtidig bli en viktig byggestein inn i vår nye kunstfaglige satsning, sier Lind.
Med denne fusjonen blir Norges største private breddehøyskole også landets største på kunstfaglig utdanning.
Arne Krumsvik
— Flest kunststudenter og størst bredde
Rektor for alle sammen er Arne H. Krumsvik ved Høyskolen Kristiania.
— Med denne fusjonen blir Norges største private breddehøyskole også landets største på kunstfaglig utdanning. Dette blir et attraktivt miljø både for studenter og ansatte, sier Krumsvik i følge en pressemelding.
Lind forteller til Khrono at Høyskolen Kristiania dermed vil få flest studenter innen kunstfaglige utdanningstilbud, og de får den største bredden.
— Vi vil også ha nesten like mange faglige ansatte innen kunstutdanning som Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO), legger Lind til.
Lind forteller at de har jobbet med denne prosessen i over ett år, og at begge høgskolene vil være fullt integrert i Høyskolen Kristiania den 1. september.
Fornøyd med å bli en del av Høyskolen Kristiania
Rektor ved Musikkteaterhøyskolen, Erik Schøyen, og gründer Kjersti Riise Karlsen er også fornøyde med den kommende sammenslåingen. De forteller om stor entusiasme hos dem, om ansatte som hele tiden har vært positive til prosessen. Dato for overtakelse av selskapet er satt til 3. juni.
— Nå har vi muligheten til å vokse i et større fagmiljø, utvikle oss raskere enn det vi hadde klart alene. Regjeringens ønske om institusjonsakkreditering for å få statstilskudd har hengt over oss. Nå kan vi, sammen med Høyskolen Kristiania, trygge arbeidsplasser og studietilbud, sier Riise Karlsen, i pressemeldingen.
— Det er betryggende for oss at Høyskolen Kristiania ikke bare er en utdanningsinstitusjon, men at det står i statuttene at det er en kulturinstitusjon. Det forplikter til å tenke på kunst og kultur som et fagfelt som har en særegen posisjon, sier Schøyen, i pressemeldingen.
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!