Volda-professor blir sjefredaktør

Oscar Westlund har fått verv i tidsskriftet Digital Journalism.

Oscar Westlund (38), professor II ved Høgskulen i Volda, har fått vervet som sjefredaktør i det internasjonale vitenskapelige tidsskriftet Digital Journalism, det skriver Høgskulen i Volda på sine hjemmesider. Westlund tar over vervet etter professor Bob Franklin ved Universitetet i Cardiff.

Digital Journalism er et tidsskrift som kommer på papir og PDF, og er eid av det britiske akademiske forlaget Routledge. Tidsskriftet har eksistert i fem år og publiserer ti utgaver i året.

Det var avgått redaktør Bob Franklin som anbefalte Westlund til forlaget Routledge. Westlund har frem til nå vært en av mange i redaksjonsgruppen til Digital Journalism. Han fikk publisert den første artikkelen i tidsskriftet da det ble opprettet og har i ettertid publisert flere. I tillegg skrev også Westlund en artikkel, sammen med førsteamanuensis Seth C. Lewis fra University of Oregon, som fikk prisen som beste tidsskriftsartikkel om journalistikk i 2015, kåret av International Communication Association, ifølge Hivolda.no. 

— Jeg tror det har spilt inn at jeg som medlem av redaksjonsgruppen alltid har stilt opp for Digital Journalism, gjennom å gå gjennom forslag til problemstillinger som har kommet inn og gjøre nøye fagfellevurderinger, sier han til nettstedet.

På spørsmål om hva han gleder seg mest til, svarer han:

— Å få bidra til å forme forskningsfeltet rundt digital journalistikk, og på lengre sikt få introdusere noen spesifikke og delvis nye former av artikkelformatet, for å for eksempel bedre kunne definere viktige konsepter og å spisse den økende vitenskapelige produksjonen.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS