GJENÅPNING
Høgskole vil ha mest mulig campus-undervisning
Dronning Mauds minne høgskole legger opp til mest mulig undervisning på campus for sine nye barnehagelærer-studenter .
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Mindre grupper, kortere økter, uteundervisning og mulig utvidede dager, skal sikre at studentene ved Dronning Mauds Minne Høgskole for barnehagelærerutdanning(DMMH) skal få mest mulig tid på campus til høsten. Rektor Hans-Jørgen Leksen vil prioritere åpne dører når det nye studieåret starter, trass i koronatiltak.
Viktig med fysisk undervisning
— Vi ønsker spesielt å sørge for at de nye studentene får mest mulig tid her på campus. Det løser vi blant annet med å dele klassene opp i to, sier Leksen.
Høgskolen utdanner barnehagelærere og har totalt 1400 studenter.
— Hvorfor er det viktig å samle studentene fysisk til undervisning ?
— For en barnehagelærerutdanning hvor så mye handler om barns utvikling og samspillet mellom barn, og mellom voksne og barn, er det særlig viktig å kunne samles fysisk.
Mulig utvidet åpningstid
Rektoren understreker at for de andre årskullene vil det veksles mer mellom fysisk og digital undervisning. Skolen jobber fortsatt med det praktiske opplegget for at målet om åpne dører i størst mulig grad skal oppfylles.
— Vi ser på ulike løsninger. Det er klart at smitteverntiltakene begrenser kapasiteten på byggene våre, og vi må finne alternativer for å løse plassbehovet, sier Hans-Jørgen Leksen.
I tillegg til bruk av utearealer, fortsatt digitalundervisning og kortere økter, ser skolen også på muligheten for å utvide undervisningstiden med 1-2 timer.
— Det kan ligge en mulighet i å utvide skoletidene. Men det skal baseres på frivillighet i personalet. Det er nokså ulike oppfatninger i lærerkollegiet om utvidelse av undervisningstidene, sier Leksen.
Mange ulemper
Han ser likevel mange ulemper med å utvide åpningstidene.
— Det er klart at mange har forpliktelser i forhold til familie og barn som gjør at en utvidelse av åpningstiden vil være uforenlig med private forhold, uttaler Leksen.
Han viser også til at studentene vil kunne oppleve undervisning ut over ettermiddagen som vanskelig.
— Mange har deltidsjobber ved siden av studiene, og tar vi større deler av ettermiddagen, kan det føre til at studentene taper inntekt, sier Hans-Jørgen Leksen.
Åpne dører til tross, det blir ikke noen stor samling for å markere et nytt skoleår på DMMH. Den 17.august skal åpningen formidles digitalt, uten noe felles arrangement slik tradisjonen er.
I pressemeldingen fra skolen understrekes det at studentene skal føle seg trygge på at smittevern blir gjennomført på best mulig måte.
Nyeste artikler
Kritisk til storforlag: — Man føler seg litt snytt
Informasjon om studenter som strøk lå åpent i fem år
Joakim er én av ti svensker som får stipend til EU-prestisjeskole. Norge har kuttet sine stipender
Har varslet behov for å kutte opp imot 100 årsverk. Kun åtte får tilbud om sluttpakke
Tilbake til penn og papir?
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Juss-nestor mener Kjerkols fuskesak må behandles på nytt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024