Ble utestengt

HL-senteret tilbake på Facebook – krever svar

Krever svar fra Facebook etter at flere kontoer var deaktivert i fem dager.

— Driften vår går for fullt uten Facebook. Men det har skapt stor frustrasjon at HL-senterets konto ble stengt uten varsel og forklaring.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag 7. mars ble Facebook-kontoen til Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter (HL-senteret) deaktivert.

— Dette skjedde uten advarsel og uten begrunnelse. Deaktiveringen rammet også 12 ansattes private Facebook-kontoer, skrev direktør ved HL-senteret, Guri Hjeltnes, i et innlegg i Khrono fredag 12. mars.

Annonse

BLI VARSLET
OM SISTE NYTT

Last ned Khrono-appen og få varsel om de viktigste nyhetene - både nasjonalt og nær deg
-

Nå krever HL-senteret svar fra Facebook, skrev Journalisten lørdag denne helgen. Kvelden i forveien hadde HL-senteret og de ansatte igjen fått tilgang til Facebook-kontoene.

I etterkant av at Journalisten publiserte sin artikkel, tok kommunikasjonssjef for Facebook i Norden, Peter Münster, kontakt med Guri Hjeltnes. I telefonsamtalen beklaget han både at HL-senteret ble utestengt og at det har tatt lang tid før de igjen fikk tilgang til Facebook-kontoene.

— Driften vår går for fullt uten Facebook. Men det har skapt stor frustrasjon at HL-senterets konto ble stengt uten varsel og forklaring. Hva og hvorfor dette skjedde, vet vi ennå ikke. Vi har bedt om en forklaring, og forventer svar fra Facebook, uttalte Guri Hjeltnes til Journalisten i helgen.

Krass kritikk — Facebook beklager

I innlegget i Khrono, kritiserer hun Facebook.

«Som eneste Holocaustsenter i Norden er derfor tilstedeværelsen på plattformen særdeles viktig. Innholdet som formidles på HL-senterets Facebook-profil og andre kommunikasjonsplattformer er forskningsbasert, opplyst og engasjerende kunnskap om Holocaust og andre folkemord, om antisemittisme, diskriminering, rasisme og ekstremisme.», skriver hun blant annet.

– Vi har vært i dialog med HL-senteret siden onsdag. Jeg hører kritikken, og jeg er kjent med kritikken i den konkrete saken. Undersøkelsene har tatt lengre tid enn vi hadde håpet, og tatt lengre tid enn vi hadde foretrukket. Og det kan jeg bare beklage, sier Münster, som fortsatt ikke har fått svar på eller kjenner årsaken til at Facebook-siden ble fjernet.

Powered by Labrador CMS