Kjersti Thoresen var usikker på hvor god oppslutning streaming-prosjektet ville ha, men er nå godt fornøyd med resultatet. Her sammen med digitalrådgiver Ingvild Straume. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Kjersti Thoresen var usikker på hvor god oppslutning streaming-prosjektet ville ha, men er nå godt fornøyd med resultatet. Her sammen med digitalrådgiver Ingvild Straume. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Godt fornøyd med HiOA-direkte

HiOA har gjennomført live-streaming av opptaket sitt for første gang, til stor glede for både tilsatte og nye studenter.

Publisert Oppdatert

Kjersti Thoresen har vært en av de ansvarlige bak live-streaming-prosjektet HiOA direkte. Hun er rådgiver i avdelingen for samfunnskontakt og kommunikasjon ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), og har fått æren av å være programleder under streaminga.

— Vi er kjempefornøyde med hvordan det har gått i dag. Det er første gangen vi gjøre noe sånt på HiOA, begynner Thoresen.

Hun fortsetter med å forklare at prosjektet er et forsøk på å kombinere nye studenter på sosiale medier med det mer tradisjonelle pressearbeidet rundt opptaket på høgskolen. HiOA-direkte skal i følge henne være for både studenter og journalister som ønsker å følge opptaket.

 

Økt trafikk på sosiale medier

Kjersti Thoresen kan fortelle at det allerede onsdag kveld var økt trafikk på sosiale medier.

Vi er kjempefornøyd med hvordan det har gått i dag.

Kjersti Thoresen

— Vi har brukt uka i forkant av opptaket på å  lansere en instagramkonkurranse. Den studenten med bilde av det største jubelbrølet over studieplass på HiOA vinner. Vi har fått mange bidrag, og vinneren skal kåres allerede i ettermiddag, forteller Thoresen.

Erik Stewart er rådgiver ved HiOA i samme avdeling som Thoresen. Han har ansvaret for statistikken bak HiOA direkte, og er også svært fornøyd med de foreløpige resultatene.

— Vi har hatt 1139 sidevisninger på HiOA direkte, noe som er veldig bra til at det er første gangen vi gjennomfører noe sånt og at det er midt i juli. Vi ser også at ca. 275 av de kommer direkte fra facebook, noe som tyder på at vi også har nådd ut til en del av studentene, og ikke bare journalister og tilsatte, fortsetter Stewart.

HiOA har direkte sendt web-Tv og stor aktivitet i sosiale medier i anledning den store opptaksdagen. Sendingen ble avsluttet klokken 13.00 fredag, men er tilgjengelig slik at du kan gå inn å se på innslagene som ble sendt hver hele time.

Ønsker å gjenta suksessen

— Tror du dette er noe dere kommer til å gjenta?

— Vi som har jobba med dette prosjektet har syntes at dette har vært veldig gøy, og det er en fin måte å vise at vi er frampå og ønsker de nye studentene velkommen på en god måte. Opptaksdagen er en stor dag for HiOA, og det er fint at vi kan markere oss litt, svarer Thoresen.

Hun legger videre til at de må evaluere prosjektet før hun kan si med sikkerhet at de kommer til å gjenta det. Siden det har ført til godt oppmøte fra journalister og det er mange som har fulgt sendingen gjennom hele formiddagen, håper hun at prosjektet kan videreføres.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS