null Foto: HiOA
null Foto: HiOA

Om lik mulighet for deltakelse

Janikke Solstad Vedeler disputerer fredag 21.mars.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag 21. mars forsvarer Janikke Solstad  Vedeler, cand. polit i sosialantropologi ved NOVA, sin avhandling «Funkxjonshemming og arbeid - om like muligheter for deltagelse». Disputasen finner sted i auditorium 1 i Helga Engs hus på Universitetet i Oslo. 

Avhandlingen viser at intervjupersonene har forventninger om å ta utdanning og om arbeidslivsdeltakelse på lik linje med andre. Den gir også innsikt i hva som bidrar til eller hindrer deltakelse i arbeidslivet:

  • Høyere utdanning gjør veien inn i arbeidslivet enklere. En profesjonsutdanning bidrar til å fremheve den arbeidssøkendes kompetanse, og funksjonsnedsettelsens eventuelle betydning får mindre oppmerksomhet.
  • Sterk arbeidsmotivasjon blir viktig når personen støter på hindringer i møte med hjelpeapparatet eller en arbeidsgiver som stiller seg tvilende til personens arbeidsevne.
  • Treg/manglende arbeidsplasstilrettelegging skaper problemer for deltakelse i arbeidslivet. Arbeidsgivere med en inkluderende tilnærming til funksjonshemming utgjør en forutsetning for personenes arbeidslivsdeltakelse.

Professor Torben Hviid Nielsen fra Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi ved Universitet i Oslo (UiO) leder disputasen. Bedømmelseskomiteen består av professor Ann-Mari Sellerberg, Sociologiska institutionen ved Lunds universitet, professor Per Koren Solvang fra avdeling for helsefag ved HiOA og professor Lise Kjølsrød fra Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi ved UiO.

Kilde: HiOA.no

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS