Samarbeid på svorsk i realfag

30 mill. er satt av i et svensk-norsk samarbeid i realfag og teknologi.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Interreg-prosjektet Scandinavian Science Cluster (SSC) er et treåring prosjekt og et samarbeid mellom store aktører i Norge og Sverige som skal jobbe sammen for å mobilisere akademia, industri, myndigheter og vitensentre. Det er satt av 30 millioner kroner til prosjektet.

– Vi må få opp utviklingen og forskningen innenfor realfag og teknologi, sier høgskolelektor ved Høgskolen i Østfold Bjørn Gitle Hauge. 

Det var Høgskolen i Østfold som først omtalte saken.

Hovedmålgruppen er ungdom, og ved å satse på alle ledd i utdanningskjeden, fra grunnskole til høgskole, skal SSC bidra til å øke tallet ungdommer som tar naturvitenskapelig og teknologisk utdannelse.

Det er Høgskolen i Østfold (HiØ) og Fyrbodals kommunalförund som har vært eiere av prosjektet og stått ansvarlig for dets økonomi og resultat frem til i dag. Men når prosjektet nå ruller videre i langt større skala er det med norske Inspiria og svenske Innovatum Science Center AB som eiere.

– Det viktigste nå er at vi har en haug svenske og norske partnere og som har forpliktet seg til et samarbeid på tre år for å få til et felles løft, sier Gitle Hauge til Høgskolen i Østfold.

Høgskolelektoren håper at informasjon om utdanningene i tidlig alder vil gjøre de mer attraktive

– Ved å profilere utdanningene på en ny og bedre måte og sørge for å komme tidlig ut med informasjon til elever i ungdomsskolen og videregående om mulighetene knyttet til utdanning og jobb. Viktig å begynne allerede i barnehage- og grunnskolen med fokus på teknikk på en interessant og pedagogisk måte og benytte seg av eksisterende science-sentre i dette arbeidet, sier han.

I tillegg til å øke interessen for realfag, teknikk, science og naturvitenskap ønsker man med SSC å styrke det grenseoverskridende samarbeidet mellom næringsliv, offentlig virksomhet og utdanningsinstitusjoner.

De norske samarbeidspartnerne som støtter prosjektet økonomisk er blant annet Høgskolen i Østfold, Østfold fylkeskommune, Borregaard og Østfold Analyse. I tillegg til Fyrbodal kommunalforbund og Innovatum Science Center AB er blant noen av de svenske økonomiske bidragsytere.  

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS