Studenthus
Her kan studentene trene, danse, ta en øl – og studere
Det nye studenthuset til NTNU i Ålesund ble offisielt åpnet torsdag og ligger sentralt på campus.
De nyinnflyttede studentene i Sundebygget slipper å vente på bussen for å komme seg til campusen. I stedet kan de trene, gå på konsert, sole seg på takterrassen og sove lengre. De nye studentboligene ligger nemlig mindre enn et steinkast fra de andre bygningene på campus.
– Dette er en merkedag for regionen og for studentene ved universitetet i Ålesund, sa Ole-Markus Simonsen, leder for studentparlamentet i Ålesund under åpningen, ifølge en pressemelding fra campusen.
Sundebygget er 7 etasjer høyt. I kjelleren kan studentene stikke innom en kafe og bar, eller konsertscenen. I 1. etasje holder innovasjonshuben til, et lokale som kan brukes til mye: Blant annet hverdagssoner, messer, konserter og undervisning. Det er også her treningssenteret ligger.
Opp i 2. etasje er det satt av møterom og kontorer til studentfrivilligheten, og Studentsamskipnaden (Sit) får kontorer her.
I 3. til 7. etasje er det ett kollektiv per etasje, som hver har 15 eller 16 hybler, til sammen 85 studenthybler. Studentene deler kjøkken og stue, men har egne bad. Ønsker de å trekke frisk luft, er det det minste problem. Alle kollektivene har tilgang til en solvendt takterrasse. «Et fantastisk panorama mot sunnmørsalpene», som det heter på Sits hjemmesider.
- Skal bli et naturlig samlingspunkt
– For prosjektgruppa har det hele tiden vært viktig at det nye studentbygget skal ligge i nær tilknytning til universitetet, og være et naturlig samlingspunkt for studenter, arbeids- og næringsliv og akademia, sa viserektor Annik Magerholm Fet under åpningen.
Det er Sit, Brødr. Sunde, NTNU og Ålesund kommune som har sørget for at bygget nå har reist seg. Brødr. Sunde er en vesentlig sponsor og det er derfor studenthuset har fått navnet Sundebygget.
– Å skape et bygg som gir rom for et rikt og meningsfullt studentliv har vært viktig for oss, sa Audhild Kvam, administrerende direktør i Sit.
Ifølge pressemeldingen fra NTNU sa hun at det har vært viktig for Sit å selv få være med å påvirke utforming av det nye bygget. Innholdet skal sikre aktivitet og sosialt liv, også utover vanlig arbeidstid.
Nyeste artikler
Vil framleis ha samarbeid med både Kina og Russland — med varsemd
Hennum vil velges til den ene stillingen hun ikke har hatt ved universitetet
Lanserer korte studier for å lokke nye lærerstudenter
Tid for forskning
Hoel vil lage ekspertgruppe for kunstig intelligens
Mest lest
Leder fikk grovt krenkende julekort i posten. — Ble oppfattet som truende
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket
Hoel fikk spørsmål om kjønn på Stortinget. Svarte bare «nei»
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år