Fakultetsledelsen ved helsefag møtte Institutt for atferdsvitenskap til allmøte sist mandag for å løse opp i krangelen om doktorgradsstipend. Foto: Tove Lie
Fakultetsledelsen ved helsefag møtte Institutt for atferdsvitenskap til allmøte sist mandag for å løse opp i krangelen om doktorgradsstipend. Foto: Tove Lie

Atferdsanalyse har levert en felles stipendiatsøknad

Søknadsfristen for tredje gangs utlysning av stipendiatstillingene i atferdsanalyse går ut i dag, og doktorgradsprogrammet i atferdsanalyse har levert èn felles søknad på alle fem stillingene.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stipendiatkrangelen ved Fakultet for helsefag har dermed tatt en ny omdreining, og atferdsanalyse har gjennomført det de kaller «en kompromissløsning» og sendt en felles søknad på alle stipendiatstillingene.

Løser en fastlåst situasjon

— Dette gjør vi for å løse opp i den fastlåste situasjonen ved fakultetet, sier leder for doktorgradsprogrammet ved atferdsanalyse, Ingunn Sandaker, til Khrono. Sandaker og miljøet ved Institutt for atferdsvitenskap mener at fakultetsledelsen har bundet seg til beslutningsprosedyrer som er i strid med rektors og det sentrale FoU-utvalgets forutsetninger om at fem stipendiatstillinger skal tildeles høgskolens doktorgradsprogram hvert år i tre år framover. Det sentrale FoU- utvalget har presisert at stipendiatene er tildelt program, og ikke fakultet eller senter.

— Til tross for dette anmodet fakultetsledelsen om at det søkes fakultet om tildeling av de stipendiatstillingene som allerede er øremerket Ph.d i atferdsanalyse. Anmodningen var begrunnet med at stillingene ellers kunne gå tapt. Logikken i dette resonnementet var ikke klar, men for at den fastlåste situasjonen skulle kunne løses på en fornuftig måte, ble det fremmet et kompromissforslag der vi fyller ut skjema for tildeling av de fem stillingene og sender det innen fristen i dag, sier Sandaker.

Dekanen glad for søknad

Jeg har registrert at det nå har kommet en søknad, og jeg er glad for det.

Nina Waaler

møtet mellom fakultetsledelsen og instituttet sist mandag ville ikke dekan Nina Waaler gå med på at denne måten å gjøre det på var en kompromissløsning, men hun understreket at det viktigste likevel var å få en søknad innen fristen for tredje gangs utlysning.

— Jeg har registrert at det nå har kommet en søknad, og jeg er glad for det, uten at jeg har rukket å lese den, sier Waaler.  

«Med bakgrunn i møte(r) 24.6 ble to forhold særlig fokusert. For det første ble det klart at den arbeids - og beslutningsprosedyre fakultetsledelsen har lagt opp til når det gjelder Ph.d i atferdsanalyse ikke er tilpasset det aktuelle program. Det vil bli tatt initiativ til å vurdere denne arbeidsformen ved oppstart av neste semester. Vi avventer re-oppnevning av nytt medlem i fakultetets FoU-utvalg til etter at disse drøftingene er foretatt», skriver Sandaker i et følgebrev til fakultetsledelsen.

Ulikt med råd fra fakultetet

— Det viktigste med søknaden for oss var å få beskrevet fagmiljøet vårt, sier Sandaker til Khrono. 

— Fakultetsledelsen oppfordret dere på møtet mandag til å ta kontakt med fakultetet for å få råd om hvordan søknaden skulle utformes slik at den skulle ha størst mulighet til å gå igjennom i behandlingen i fakultetets FoU-utvalg. Har dere gjort det?

— Vi har vært i kontakt med fakultetet, men om vi har tatt imot råd er jo litt ulikt, sier Sandaker. Det er ikke lagt ved cv'er i søknaden slik det kreves, og seniorrådgiver ved helsefakultetet, Elin Anthonisen bekrefter at søknad er mottatt og at de har etterlyst cv'er.

— Jeg tror ikke det vil være mulig å få fram oppdaterte cv'er til hele gjengen innen fristen går ut, sier Ingunn Sandaker, som også mener det er bakvendt å skulle oppnevne veiledere før man kjenner til hvem som faktisk søker de enkelte stillingene.  I følgebrevet til søknaden skriver Sandaker at de vil lyse ut stipendiatstillingene nasjonalt og internasjonalt og at tilknytning til labgruppene og hovedveiledere gjøres avhengig av søknadenes karakter. Magne Arve Flaten vi bli forespurt om å være ekstern sakkyndig.

Søknaden behandles 15.august

Rådgiver Elin Anthonisen kan ikke forksuttere hvordan søknaden fra atferdsanalyse vil bli tatt imot i det fakultetets FoU-utvalg. Utvalget har sitt neste møte 15.august og der vil søknaden bli behandlet. 

Førstkommende mandag vil det bli kjent om det kommer flere søknader til stipendiatstillingene, da høgskolens datasystem blir tatt ned for oppgraderinger kl. 1600 i dag, og elektronisk levering dermed ikke vil være mulig. 

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS