Kortnytt

Heldigital internasjonal sommerskole ved UiO

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den internasjonale sommerskolen ved Universitetet i Oslo blir heldigital i år.

Den internasjonale sommerskole ved UiO (ISS) måtte kansellere tidligere i vår, grunnet den globale koronapandemien. Det som ville ha vært det 74. året med seks ukers intensive undervisningsuker med hundrevis av internasjonale studenter på Blindern i Oslo måtte avlyses.

Nå har Den internasjonale sommerskolen bestemt seg for å tilby en digital sommerskole til studentene som i utgangspunktet hadde fått plass sommeren 2020.

20 klasser starer undervisning 22. juni. Det er første gang i sommerskolens historie at dette blir heldigitalt.

Nesten like stort kull

På sommerskolens nettsider kommer det fram at staben har jobbet sammen med kursledere og lærere for å digitalisere undervisningstilbudet siden påske, og etter en ny registreringsprosess har nærmere 500 studenter fra 80 land takket ja til det digitale sommertilbudet. Av disse skal 350 studenter ta emner i norsk språk.

— Årets kull er nesten like stort som tidligere år selv om antall kurs er redusert, sier direktør ved ISS Nita Kapoor, til UiO.

— Kjerneverdiene ved ISS understreker viktigheten av å skape et globalt fellesskap og kulturell utveksling selv i vanskelige tider. Derfor har hele staben lagt utrolig mye arbeid på kort tid med å forsøke å skape et digitalt alternativ i sommer. Det kan synes som at studentene våre føler det samme, sier hun.

Rammet økonomisk av korona

Tilbudet forutsetter at studentene selv sørger for digitalt utstyr, inkludert webkamera og mikrofon, tilstrekkelig internettilgang, og at de er villige til å være med på synkron undervisning selv om tidsforskjellene kan gjøre at felles undervisningstid faller utenom vanlig arbeidstid i noen land.

Med fullstendig inntektsbortfall for sommeren vil koronapandemien ha betydelige økonomiske konsekvenser for Sommerskolen.

—I tillegg til 2020, regner vi med at den økonomiske effekten også vil kunne være langvarig. Men først skal vi gjennom det vi håper blir en spennende og dynamisk digital sommer, sier Kapoor.

(Amanda Schei / Khrono)

Powered by Labrador CMS