Hedda Eia Vestad (26) er eneste kandidat til helgens valg av leder på Pedagogstudentenes landsmøte. Foto: Ketil Blom Haugstulen
Hedda Eia Vestad (26) er eneste kandidat til helgens valg av leder på Pedagogstudentenes landsmøte. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Hun skal bli ny leder for landets lærerstudenter

Her er hun som sannsynligvis blir den nye nasjonale lederen i Pedagogstudentene. Eneste kandidat, og enstemmig innstilt fra valgkomitéen. Og hun bestemte seg for å stille for flere måneder siden.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hedda Eia Vestad (26) er ferdig utdannet lærer ved Høgskolen i Oslo og Akershus, men hun tar nå et femte påbyggingsår i kroppsøving på grunnskolelærerutdanningen trinn 5.-10.

Men før lærerkarrieren starter gjør hun seg klar til et år som heltids tillitsvalgt for landet lærerstudenter, som leder for Pedagogstudentene, lærerstudentenes fagorganisasjon og studentforeningen i Utdanningsforbundet. 

Enstemmig innstilt

I helgen er det landsmøte og enn så lenge er Vestad eneste kandidat - og enstemmig innstilt fra valgkomitéen. Der heter det: 

«Valgkomitéen mener at Hedda Eia Vestad er en god kandidat for ledervervet ut i fra hennes tidligere erfaring både i og utenfor organisasjonen og samtaler med sittende arbeidsutvalg og leder. Hedda er rollebevisst og har et pågangsmot, glede og engasjement som er vanskelig å sidestille. Valgkomiteen er trygg på at Hedda vil fortsette med det gode arbeidet som er satt i gang av avtroppende leder og videreutvikle Pedagogstudentene i Utdanningsforbundet til nye høyder».

Khrono treffer den påtroppende lederen før hun drar til landsmøtet.

— Hvorfor vil du dette? 

— Pedagogstudentene har blitt organisasjonen for meg. Personlig så brenner jeg for og bryr meg virkelig om lærerutdanningen, sier hun. 

Vestad mener også at Pedagogstudentene, med sine 19.000 medlemmer, har god gjennomslagskraft, og et godt samarbeid og med moderorganisasjonen Utdanningsforbundet hvor de også har kontorplass. Og hun forteller at hun allerede i november i fjor bestemte seg for at hun ville bli ny leder og sa det høyt.

Kategoriheving og veiledning

— Hva blir de viktigste sakene for lærerstudentene det neste året? 

— Det skal landsmøtet bestemme. Men vi har jo fått gjennomslag for veiledning for nyutdannede lærere og det må vi følge opp. Kategoriheving for utdanningen av barnehagelærer er en annen viktig sak og yrkesfagveien inn til lærerutdanningen, sier hun. 

Kan hende får hun med seg flere medstudenter fra Høgskolen i Oslo og Akershus i ledelsen av Pedagogstudentene de neste årene. Innstilt nestleder er Ruben Ambli Hirsti, som nå tar en master på HiOA.

Frank Bræin fra HiOA kan også være aktuell i det nye arbeidsutvalget. Og hvis så er tilfellet så kan tre av fem  representanter i arbeidsutvalget ha bakgrunn fra HiOA . 

Skal bli lærer - til slutt

— Men med smaken på fulltidsverv nå - kommer du til å bli lærer til slutt? 

— Ja! Jeg vil absolutt bli lærer, jeg kunne ikke tenke meg å forlate skolen for å jobbe med noe annet, sier Hedda Eia Vestad. 

Vestad har lang erfaring fra studentpolitisk arbeid blant annet som nestleder i Studentenes fakultetsråd (SFR), vara til høgskolestyret ved HiOA, studentrepresentant i Nasjonalt råd for lærerutdanning (NRLU), samt medlem i Skikkethetsnemnda ved Høgskolen i Oslo og Akershus. 

Silje Bentzen går av på landsmøtet etter å ha vært leder for Pedagogstudentene i to år. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS