MINNEORD OM Grete Karin Nordvik

Grete Karin Nordvik (1956 - 2022)

Førstelektor Grete Karin Nordvik døde 2. mars, 66 år gammel. Vi er mange på Høgskulen på Vestlandet som sørger over tapet av Grete som en god kollega gjennom mange år.

Grete Karin Nordvik døde 2. mars, 66 år gammel. « Mange småbarn har hatt gode barnehageliv takket være Gretes trofaste arbeid», skriver Åsta Birkeland i minneordet.

Da Grete kom til førskolelærerutdanningen på Bergen lærerhøgskole i 1990, kom hun med en etterspurt og ettertraktet kompetanse. Med erfaring fra barnehage og et ferskt hovedfag i barnehagepedagogikk var hun både praksisnær og profesjonsrettet.

Grete var en av de første i vårt miljø som arbeidet systematisk med forsknings- og utviklingsarbeid og som fikk arbeidene sine publisert – med tema som årsplanarbeid, foreldresamarbeid, de yngste barna, vennskap, overgang utdanning og yrke, kjønnsperspektiv og likestilling.

I utdanningen var hun «småbarnspedagogikkens stemme». Grete var en pioner da hun bygget opp fordypningen «pedagogisk arbeid med de yngste» – en av de mest etterspurte fordypningene i barnehagelærerutdanningen. Ikke minst fordi ryktet om Grete som lærer gikk foran henne.

En av masterstudentene våre uttrykte dette på følgende måte: Grete var en dyktig lærer og et fint menneske. Hun hadde unik kunnskap og hjerte for de yngste barna i barnehagen. Jeg hadde henne ikke selv som lærer, men alle studentene visste dette.

Grete var ikke den som snakket høyest under fagmøter, men når hun snakket på sin rolige og ettertenksomme måte, lyttet vi. Vi har etter Gretes død delt beskrivelser av henne som: stille autoritet, samvittighetsfull, faglig sterk, heil ved, og lojal til barn og barnehage.

Bølger var en viktig del av Gretes landskap i Fanafjorden – krappe vindbølger som kommer fort og som forsvinner like fort, og dønninger, de lange havbølgene som kommer fra dypet, og som forplanter seg over store avstander.

Gretes bidrag i barnehagelærerutdanningen er ingen kjapp krusning, men er mer å sammenlikne med lange dønninger som har forplantet seg til utallige barnehager og småbarnsavdelinger. Mange småbarn har hatt gode barnehageliv takket være Gretes trofaste arbeid.

Våre tanker går til de aller nærmeste.

Fred over Grete sitt gode minne!

På vegne av venner og kollegaer ved Høgskulen på Vestlandet, Åsta Birkeland

Minneordet ble først publisert i Bergens Tidende

Powered by Labrador CMS