nokut
Godkjenner kvalitetsarbeidet på Høgskulen på Vestlandet
Torsdag 17. desember godkjente Nokut det systematiske kvalitetsarbeidet ved Høgskulen på Vestlandet (HVL), i tråd med den sakkyndige komiteens anbefaling.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Da Nokut førte periodisk tilsyn ved Høgskulen på Vestlandet (HVL) i fjor, var konklusjonen at høgskolen hadde enkelte mangler i det systematiske kvalitetsarbeidet.
Komiteen pekte da på at rammeverket for kvalitetsarbeidet må tydeliggjøre at de har ordninger som sikrer systematisk kontroll med at alle studietilbud tilfredsstiller krav i forskriftene. HVL har fått tid til å rette opp i manglene, og komiteen har vurdert dokumentasjon på oppretting fra høyskolen. Nå er alle krav i lov og forskrifter oppfylt, og det systematiske kvalitetsarbeidet godkjent, heter det i en pressemelding fra Nokut.
— At HVL nå får godkjent kvalitetsarbeidet, viser at høgskolen har tatt tak i utfordringene vi har påpekt tidligere, det kommer også frem i tilsynsrapporten. Vi håper at HVL fortsetter det gode arbeidet og utvikler kvalitetssystemet videre, sier NOKUT-direktør Kristin Vinje, ifølge pressemeldingen.
- Se også: Les tilsynsrapporten
Vil kontrollere og stimulere
Norske utdanningsinstitusjoner har selv ansvaret for kvaliteten på studietilbudene og det systematiske kvalitetsarbeidet. Institusjonene er pålagt å ha et system for kvalitetssikring og en strategi for å sikre og utvikle utdanningskvaliteten. Nokuts tilsyn kontrollerer at det systematiske kvalitetsarbeidet oppfyller gjeldende krav i lov og forskrifter.
— Høgskolene og universitetene har vide fullmakter og stor grad av faglig autonomi, og det innebærer mye ansvar. Vi fører tilsyn med kvalitetsarbeidet for å sikre at dette ansvaret følges opp på en god måte, sier Vinje i pressemeldingen.
Hun legger til:
— Slik er NOKUT med på å sikre at samfunnet kan ha tillit til kvaliteten i utdanningen. I tillegg vil vi at tilsynene skal stimulere institusjonene til å videreutvikle kvalitetsarbeidet sitt. Derfor følger vi alltid opp institusjonene etter at tilsynsperioden er avsluttet, forklarer Vinje.
Nyeste artikler
Audun Øfsti (1938 - 2024)
Forskjellen må utgjøre en forskjell
NTNU stenger populær fritidsbolig for utleie. — Veldig lei meg
Første gang dette århundret om alle godkjennes. Og slik ser det ut til å bli
29 unge og lovende forskere får ekstra privilegier
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024