jobbytte

Går fra en direktørjobb til en annen

Kristel Jæger Skorge gir seg som direktør ved Kunsthøgskolen i Oslo. Norges musikkhøgskole blir neste stoppested for 56-åringen.

Kristel Jæger Skorge blir ny direktør ved NMH fra 1. mai 2023.

Kristel Jæger Skorge har fått ny jobb som direktør ved Norges musikkhøgskole (NMH). Hun tiltrer i sin nye stilling 1. mai 2023.

Skorge ble omtalt i Khrono så sent som tirsdag denne uken, etter at hun kom med alternative forslag til å bruke KHiOs reservepott for å saldere statsbudsjettet. Forslagene var blant annet å selge atelierhuset KHiO eier i Arcueil i Frankrike, samt å stane opptak til skuespillerlinjen.

På tirsdagens styremøte ved KHiO ble forslaget nedstemt, og det ble vedtatt å bruke av reservepotten for å redde økonomien.

Etter styremøte sa Skorge følgende til Khrono:

— Vi skal legge fram et revidert budsjett for styret i februar neste år. Det handler om at det fremdeles er en del usikkerhetsfaktorer, som gjør at vi ikke vet hvor stort merforbruket vil være i 2022 ennå.

Og det blir trolig altså noe av det siste Skorge gjør på post for Kunsthøgskolen i Oslo.

Rektor ved Norges musikkhøgskole, Astrid Kvalbein, uttaler i en pressemelding at NMH ser fram til at Kristel Jæger Skorge blir en del av toppledergruppen ved høgskolen.

— All ledererfaringen hennes fra universitets- og høgskolesektoren generelt og Kunsthøgskolen spesielt, vil komme til nytt her hos oss, sier Kvalbein.

Skorge selv uttaler at hun gleder seg til å ta fatt på jobben dom NMH-direktør.

— Norsk musikkhøgskole holder høy kvalitet både i utdanningen, det kunstneriske utviklingsarbeidet og i forskningen, sier Skorge.

På et styremøte tidligere i høst vedtok Kunsthøgskolen å gå bort fra todelt ledelse fra 1. uaugst 2023. Det betyr at Skorge ikke kommer til å bli erstattet som direktør. Skorge gikk like etter styremøtet ut på Facebook og annonserte at hun var på jobbjakt. Den er avsluttet nå.

Powered by Labrador CMS