Forhandlingslaget er fornøyd med første rund. På stoler foran: Rektor Pål A Pedersen, UiN til venstre, rektor Steinar Nebb, HiNT til høyre. Foto: UiN
Forhandlingslaget er fornøyd med første rund. På stoler foran: Rektor Pål A Pedersen, UiN til venstre, rektor Steinar Nebb, HiNT til høyre. Foto: UiN

Første fusjonsmøte mellom trøndere og nordlendinger

Første forhandlingsmøte mellom Høgskolen i Nesna/Universitet i Nordland og Høgskolen i Nord-Trøndelag er gjennomført.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Universitetet i Nordland (UiN) og Høgskolen på Nesna (HiNesna) er vedtatt fusjonert fra 01. januar 2016, og det er innledet forhandlinger med Høgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT) om fusjon fra samme tidspunkt.

Det første forhandlingsmøtet ble gjennomført 17-18. august i Stjørdal.

— Positivt møte

— Det første forhandlingsmøtet var svært positivt og vi har kommet et langt stykke videre når det gjelder prosess og temaer for videre forhandlinger, sier rektor ved UiN, Pål A. Pedersen, i en felles pressemelding fra partene.

Ved høgskolen Nord-Trøbndelag er sjefen også fornøyd:

— Vi opplever at det er god og tillitsfull tone mellom partene, og god vilje til å finne løsninger som kan danne grunnlag for en ny institusjon, sier Steinar Nebb, rektor ved HiNT, i følge samme pressemelding.

Flere møter

Det er planlagt flere forhandlingsmøter de nærmeste ukene.

Målet er å utarbeide en plattform for fusjon som kan danne grunnlag for styrebehandling i styret til HiNT og fellesstyret for UiN og HiNesna i slutten av september. 

300 navneforslag

Når de tre institusjonene fusjonerer trenger de ett nytt navn. Institusjonene inviterte i begynnelsen av august til innspillskonkurranse. Ansatte, studenter og andre interesserte ble invitert til å tenke høyt og fritt om et mulig nytt navn.

Konkurransen er nå avsluttet og det kom inn over 300 forslag med stor variasjon, forteller UiN i en pressemelding.

Se også: Her er forslagene

Det er Regjeringen som bestemmer hva institusjonen skal hete, etter forslag fra og i dialog med institusjonene.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS