Viste nye spor på gamle stier

Onsdag viste studentene på utdanningen for yrkesfaglærerne seg fram. På besøk var det nesten 200 elever fra videregående skole, og 60 lærere fra hele Østlandet.

Publisert Oppdatert

Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) og Institutt for yrkesfaglærerutdanning viste seg fram for både elever og lærere fra den videregående skolen denne uka. Høgskolelektor Anne-Catrine Wolden (bildet under, nummer to fra venstre) er en av lærerkreftene bak design og håndverks fagdag på Campus Kjeller.

— I år har vi satset på mer aktivitetsrettet tilbud for elevene som besøker oss, og du ser det har virket sier Wolden, og peker mot fullsatte bord, der elevene blant annet bidrar med å lage buttons.

Fagrettet seminar

Mens de besøkende lærerne mer skal være med på et fagrettet seminar, får elevene fra den videregående skolen se litt hva studentene på HiOA driver med under sin utdanning.

— Vi prøver å vise fram at det finnes mange muligheter i forlengelsen av det å ta design og håndverk i den videregående skolen. Kanskje kan et besøk her inspirere til at de tar påbygging og går videre på en høyere utdanning, sier Wolden.

Hun legger til at de på HiOA også har diskutert å få med seg fagskoler for å vise fram enda mer bredde.

— Denne gangen fikk vi med oss Institutt for produktdesign som også kan være en videre studievei og et mulig yrkesløp etter at elevene er ferdig på design og håndverk.

Utstilling «Gamle stier – nye spor» 

Mange av yrkene innenfor design og håndverk ble presentert gjennom utstillinger av arbeider fra alle tre årskull på utdanningen. Elevene fikk høre studentene fortelle om og vise fram sine arbeidsprosesser gjennom digitale historiefortellinger, mapper, plakater med mer. 

(Jung Ya Hilde P. Nyløkkens egetdesignede telt for syklister. Hun er herreskredder, men debuterer i seilmakerfaget)

Førsteårsstudentene (kull 2015) hadde arbeidet med produktutvikling innenfor eget fagbrevområde (dybde).

Andreårsstudentene (kull 2014) og bachelorstudentene (kull 2013 heltid og kull 2012 deltid) hadde utviklet sine produkter i samarbeid med yrkesutøvere i et annet yrke enn sitt eget (bredde).

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS