Fem studentrelaterte organisasjoner er blant mottakerne når Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner har fordelt 127 millioner kroner. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Fem studentrelaterte organisasjoner er blant mottakerne når Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner har fordelt 127 millioner kroner. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Har fordelt 127 mill. til barn, unge og studenter

127 millioner er fordelt til barn og unge. Nesten fem millioner har gått til sju ulike studentorganisasjoner.

Publisert Oppdatert

Gjennom ordningen Frifond organisasjon har Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner  (LNU) nå fordelt 127 millioner kroner på nesten 100 ulike foreninger og organisasjoner.

Pengene skal gå til å skape aktivitet for barn og unge i rundt 11.000 lokallag over hele landet. 

— Pengene organisasjonene får gjennom Frifond er kanskje den viktigste støtten lokallagene får gjennom hele året. Med slike ordninger sikrer vi at barn og unge over hele landet får meningsfulle fritidstilbud, sier generalsekretær i LNU, Martin Ulvestad Østerdal, i en pressemelding fra organisasjonen

Penger til fem studentorganisasjoner

Blant de nesten 100 organisasjonen som har fått penger fra LNU finner vi også sju studentrelaterte organisasjoner.

Dette er:

  • ANSA kr 1.491.261
  • Norges Kristelige Student- og skoleungdomslag kr 1.213.643
  • Norsk studentorganisasjon (NSO) kr 629.003
  • Norsk Medisinstudentforening kr 528.095
  • SAIH kr 381.694
  • International Students’ Union of Norway kr 283.670
  • Fysioterapistudentenes Interesseorganisasjon kr 200.036

Se også: Hele fordelingen kan du se her

— Muliggjør lokal aktivitet

Øystein Ohr er nestleder i Norsk medisinstudentforening (Nmf). De mottok en drøy halv million i denne rudnen fra LNU-systemet.

Ohr forklarer at midlene går direkte til deres lokallag, og holdes derfor utenfor det nasjonale budsjettet for foreningen.

— For lokallagene utgjør denne støtten tilnærmet alle midlene de har. Vi tar et lite beløp på maksimalt 5 prosent av frifond-støtten som brukes utenfor lokallagene, utelukkende til å administrere støtten, sier Ohr til Khrono.

Han forteller også at gjennom Frifond-midlene har de mulighet til å skape aktiviteter lokalt som styrker engasjementet til medlemmene.

— Midlene er helt avgjørende for hva vi som forening klarer å gjennomføre og oppnå lokalt for medlemmene våre, sier han.

— Vil dere oppfordre flere studentorganisasjoner om å søke penger?

— Støtten fra LNU er viktig for oss, og gir oss mulighet til å holde det aktivitetsnivået vi ønsker med høy kvalitet. Frifond-midlene gir bare fordeler, og vi vil anbefale andre organisasjoner å søke penger her. Da er det selvsagt også viktig at myndighetene viderefører støtteordningen, slik at barne- og ungdomsengasjement kan blomstre videre.

— Utrolig viktig

LNU har delt ut penger gjennom Frifond organisasjon i over femten år, og denne støtteordningen har gitt mange tusen lokallag muligheten til å gjennomføre drømmeprosjektene sine.

—  Pengene fra Frifond organisasjon er utrolig viktig for den unge frivilligheten. Vi som har vært aktive i en barne- og ungdomsorganisasjon vet hvor viktig det er for lokallagene å ha muligheten til å kontrollere sin egen, selvstendige økonomi, og har muligheten til å bestemme hva deres egne penger skal bli brukt til, sier Ulvestad Østerdal.  

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!