null Foto: Cicilie S. Andersen

HiOA-studenter er nominert

Flere HiOA-studenter er nominert til fotokonkurransen «Årets bilde».

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag morgen ble listen over de nominerte til Årets bilde offentliggjort. På årets liste er to av personene tredje års studenter ved fotojournalistikkutdanningen på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) og opptil flere tidligere studenter.

— Dette er veldig stas, sier Line Ørnes Søndergaard, som er en av de nåværende studentene som er nominert. Den andre er Katinka Hustad som også setter stor pris på nominasjonen.

— Det er veldig spennende når listen for de nominerte kommer ut på denne tiden av året. Enda mer spennende når man finner sitt eget navn på listen blant så mange dyktige mennesker, sier Hustad.

Begge jentene er enige om at det er mange flinke fotografer og videojournalister som er nominerte og at det derfor er litt ekstra stas. Hvilke kategorier de selv er nominerte i, vet de ikke selv helt ennå.

— Vi har begge levert bilder til flere kategorier, derfor er det vanskelig å vite hvilke bilder juryen har trukket frem som våre beste, sier Ørnes Søndergaard.

Av de to er Hustad nominert både til årets bilde og årets video, mens Ørnes Søndegaard er nominert til årets bilde.

— Hva tenker dere om at så mange av navnene på listen er tidligere studenter ved utdanningen deres?

— Det sier noe om at utdanningen har gjort noe riktig. De har klart å skape en god grobunn for fremtidige fotojournalister. Det er veldig gøy, sier Hustad.

  • Til konkurransen ble det levert inn 200 bidrag i videoklassen og 2950 fotografier i stillbildekategorien.
  • Selve prisutdelingen går av stabelen den 13. mars på Litteraturhuset i Oslo.
  • Prisen er en årlig utdeling som arrangeres av Pressefotografens Klubb (PK)
  • Konkurransen skal fremme det beste innen foto- og videojournalistikk. Vinnerne kåres av en uavhengig jury utnevnt av styret i PK. (Kilde: fotojournalisten.no)

Tekst og foto: Cicilie S. Andersen

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS