Pakistan

Fire døde etter bombing ved Universitetet i Karachi

Tre kinesiske lærere og en pakistaner er drept i et selvmordsbombeangrep ved Konfuciusinstituttet ved Universitetet i Karachi i Pakistan.

Bombingen skjedde ved inngangen til Konfuciusinstituttet ved Universitetet i Karachi, Pakistan.

Tre kinesere og en pakistaner er drept i et bombeangrep i Karachi. Det ble utført av en kvinnelig selvmordsbomber, opplyser politiet.

Kvinnen med bombevesten utløste sprengladningen da en bil med kinesiske lærere var på vei til Konfucius-instituttet ved Universitetet i Karachi, opplyser den lokale politisjefen Muqaddas Haider. En overvåkingsvideo viser en person i burka som går bort til varebilen – og så en kraftig eksplosjon.

Angrepet i den pakistanske storbyen, som har om lag 15 millioner innbyggere, fant sted tirsdag.

Politiet opplyser at tre kinesere og én annen person ble drept. Kineserne var tilknyttet instituttet, som tilbyr undervisning i kinesisk.

Den væpnede gruppen Balutsjistans frigjøringshær sier de står bak angrepet og sendte den kvinnelige selvmordsbomberen for å drepe kinesere.

I regionen Balutsjistan finnes det flere væpnede grupper som kjemper for større selvstyre. En av dem er Balutsjistans frigjøringshær, som også tidligere har rettet angrep mot kinesere. Flere av gruppene er motstandere av kinesiske investeringer i Balutsjistan. De mener kineserne har valgt en imperialistiske linje og tilraner seg regionens ressurser.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS