— Resultatene i rankingen har stor betydning for vårt internasjonale renommé, sier BI-rektor Inge Jan Henjesand. Foto: BI

BI og NHH klatrer på internasjonal ranking

Handelshøyskolen BI kommer på 35. plass og Norges handelshøyskole (NHH) tre plasser lenger bak på årets Financial Times European School Rankings. 

Publisert Sist oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Både NHH og Handelshøyskolen BI klatrer på årets rangering i Financial Times, med sine plasseringer på henholdsvis 38. og 35.plass. London Business School topper årets rangering. På plassene bak kommer HEC Paris og Insead fra Frankrike.

— Dette er svært gode resultater som beviser at vi lykkes bedre og bedre på den internasjonale arenaen. I denne årlige rangeringen konkurrerer Handelshøyskolen BI med de 90 mest prestisjefylte utdanningsinstitusjonene i Europa. Resultatene har stor betydning for vårt internasjonale renommé, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Inge Jan Henjesand, i en pressemelding. Der sier han også at BI har klatret 27 plasser på denne rankingen de siste årene. I 2012 ble BI rangert på 62.plass. 

Målrettet innsats

— Den målrettede innsatsen for å øke kvaliteten på alt vi gjør innen forskning og undervisning gjennom de siste årene, viser at vi har evnen til å hevde oss blant de beste av de beste også på den internasjonale arenaen, sier Henjesand.

BI er rangert i tre av totalt fire kategorier i årets rangering. Dette inkluderer Executive MBA, Masters in Management (siviløkonom) og Executive education (customised og open enrollment programmes).

NHHs rektorat har vært tydelig på at vi ikke skal lage spesialtilpassede programmer bare for å klatre på FT-rangeringene.

Frøystein Gjesdal

Vi har evnen til å hevde oss blant de beste av de beste også på den inter-nasjonale
arenaen.

Inge Jan Henjesand

Businesskolene er rangert ut fra ulike kriterier knyttet til skolens alumni og data fra BI, som blant annet inkluderer studentenes gjennomsnittslønn etter tre år, antall doktorgradsstudenter, kvinner i stab og styre, samt internasjonalisering.

Også NHH er fornøyd med årets plassering. 

NHH best på master

– Vi er fornøyd med dette resultatet. Rangeringen bekrefter at NHHs utdanning er konkurransedyktig internasjonalt, sier rektor Frøystein Gjesdal, ifølge høgskolens egen hjemmeside.

For NHHs del er det siviløkonomutdanningen som er flaggskipet, poengterer NHH-rektoren.

– Her viser Financial Times-rangeringen at vi har det høyest rangerte masterprogrammet i Norge, sier Gjesdal.

I år har 90 handelshøyskoler fått plass på listen, det er flere enn noen gang før. Mange deltar imidlertid bare i et fåtall delrangeringer.

Ikke spesialtilpasset

NHHs rektorat har vært tydelig på at vi ikke skal lage spesialtilpassede programmer bare for å klatre på FT-rangeringene, men i stedet utvikle studiekvaliteten i alle programmene, sier Gjesdal.  Hans periode som rektor går ut 1. august.

– Vi gikk til valg på denne strategien, som er utfordrende, fordi mange av våre internasjonale konkurrenter fokuserer så sterkt på rangeringen. Samtidig er slike rangeringer viktige for å få internasjonal synlighet, sier han, men advarer:

 — Det er viktig å ikke bli for opphengt i rangeringer som hovedsakelig er basert på kandidatenes lønn og karrierer, sier Frøystein Gjesdal. 

Her ser du hele rankingen i Financial Times

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS