UiT

Feirer slutten på seks års medisin­studier med elle­vill video

Tradisjonen tro har årets avgangsklasse i medisin ved UiT lagd musikkvideo.

Medisinstudentene fikk økonomisk hjelp av Trond Mohn da sangrettigheter bød på utfordringer.

Publisert Oppdatert

Medisinstudentene ved UiT Norges arktiske universitet har i en årrekke markert slutten på sin seksårige utdannelse med å lage en musikkvideo. Årets avgangskull startet sin utdannelse i 2016, og ønsket ikke å være noe dårligere.

— Det har vært mye arbeid. Vi startet tidlig, men fikk litt utfordringer med rettighetene til låten vi hadde valgt. Alt var klart, vi hadde teksten og planen for filmingen klar, men så gikk rettighetene i dass, sier Synne Muggerud Sørensen til iTromsø.

Sørensen har sammen med Kjellbjørn Jakobsen og Sigurd Ranum Ekås vært ansvarlig for årets video.

Midler fra Trond Mohn

Tradisjonen startet egentlig som en video til medisinstudentenes juleball, men har de siste årene blitt en stadig større produksjon. 2014-kullet, som gikk ut i 2020, klarte sågar å få video til å gå viralt. I skrivende student har videoen 2,2 millioner visninger.

Suksessen gjør også at det går litt prestisje i prosjektet. Det sier Sørensen til avisa Nordlys.

Hun forteller at årets video var plaget av rettighetsproblemer, og sangen medisinstudentene opprinnelig ønsket, kunne ikke brukes. Alt løste seg heldigvis til slutt, og videoen kunne spilles inn til låten «Creme De La Creme» av Kamelen. Mangemilliardær Trond Mohn hjalp til med å betale mellomlegget for rettighetene til sangen, avslører Sørensen til iTromsø.

Videoen er ellers finansiert med støtte fra Troms legeforeningen og Studentparlamentet.

Med for tredje gang

Videoprodusent Stein Eirik Simonsen har igjen vært med bak kamera slik han har vært de siste årene. Han er med for tredje gang.

— Musikkvideo er vel det mest krevende man kan drive med. Så jeg vet jo hva som kommer når de ringer. Da er det full fart i to dager og hjem og få tilbake pusten. Men de er veldig flinke, og de har alltid gjort godt forarbeid og har ting klart, sier videoprodusenten til Nordlys.

Ansatte ved UiT og Universitetssykehuset Nord-Norge er heller ikke vonde å be når medisinstudentene kommer med tilbud om å være med i videoen.

— De begynner å bli ganske forberedt på det etter såpass mange år. Det er mange som sitter og venter, og spør om når de skal bli hentet inn, sier Jakobsen til iTromsø.

Powered by Labrador CMS