Ønsker praksis i Stavanger
Utfordrer ledelsen på å gjøre utdanningene mer erfaringsbaserte.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Studentparlamentet (StOr) sier i en pressemelding at studentene ved universitetet skal få muligheten til å benytte seg av utplasseringspraksis og at institusjonen skal legge til rette for det. Praksisen skal være ubetalt og gi studiepoeng. Målet skal være å trene på reelle arbeidssituasjoner og lære seg kunnskapsbasert arbeid.
Ifølge pressemeldingen er bakgrunnen for vedtaket at det ved flere høyere utdanningsinstitusjoner tilbys valgfri praksis. «Praksis bidrar til at studentene knytter en tett kontakt og samarbeid mellom fagmiljøene ved utdanningsinstitusjonene og arbeidslivet.»
— Vi ser i dag at altfor mange studenter uteksamineres fra universiteter og høgskoler uten tilstrekkelig grad av erfaringsbasert kunnskap, sier leder av StOr, Amund Thomassen.
— Det er et stort ønske fra både arbeidslivet og studentene at studieløpene bærer et større preg av praksis i utdanningene, og det er derfor viktig at høyere utdanningsinstitusjoner som UiS legger til rette for dette, legger fag- og læringsmiljøansvarlig Anine Klepp til og fortsetter:
— Studiebarometeret sine analyser viser at studenter som går et såkalt disiplinstudie føler en mindre arbeidslivsrelevans enn studenter som går profesjonsutdanninger. Ved å gi studentene muligheter til å benytte seg av praksis i utdanning vil dette potensielt kunne bidra til å gi studentene en større innsikt i hvilke jobbmuligheter de har etter endt utdanning.
StOr-lederen mener at UiS er en enorm rekrutteringsarena for offentlig og privat virksomhet i Stavangerregionen og at det ligger store muligheter i å ta imot studenter på praksisopphold.
— Jeg ønsker å utfordre stavangeregionen til å tenke nytt når det kommer til praksisplasser. Rådhuset burde for eksempel ta imot studenter som går statsvitenskap, og private selskaper burde kunne gi studentene fra handelshøgskolen på UiS verdifulle erfaringer. Det ligger et stort potensiale i denne delen av studentenes utdanning for regionen, sier han.
— Vi vil utfordre alle ledere og sjefer rundt om i regionen vår og se på mulighetene for å ta imot en praktikant fra Universitetet. Gå i dialog med fagmiljøene og tenk nytt, avslutter Thomassen.
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!