Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt 17. november 2024 - 19:16
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU 15. november 2024 - 11:58
Når åpenhet truer forskningens integritet Forskningsetikken handler ikke bare om å beskytte enkeltpersoner fra mulig skade av å delta i forskning, men også om å beskytte forskningen fra press fra politiske og økonomiske interesser, og slik sikre uavhengighet, kvalitet og tillit.
Her er de «hemmelige» programutkastene for Horisont Europa Lekkede programutkast gir innblikk i hvordan milliardene i EUs forskningsprogram kan bli brukt de neste to årene.
Kritisk til rektorsamling uten media: — Hvorfor skal det skje i et lukket møte? Nordiske universitetsledere samlet seg om seks nøkkelbudskap i Brussel. Curt Rice er kritisk til at møtet var lukket for journalister.
Clemet ville trolig takket nei til styreplass hvis hun visste at møtene var åpne Ekstern styrerepresentant ved Universitetet i Oslo, Kristin Clemet, mener åpne styremøter gjør det «vanskeligere å etablere den kollegiale kulturen som skal til i et godt styre».
Kudos til OsloMet for åpenhet 100 prosent offentlig søkerliste til en topplederstilling er ingen selvfølgelighet. Men OsloMet leverer nå.
Forsker og tidligere journalist advarer mot for mye åpenhet Espen Leirset mener det trengs mer kunnskap om de negative sidene ved åpne møter i det offentlige. Også i akademia.
Klar tale fra Nybø: Åpenhet må til for å løse tillitskrisen i forskningen Forskning. Selektiv rapportering, uheldige insentiver og tvilsomme praksiser ved ansettelser. Enkelte karakteriserer forskningen som kriserammet. Iselin Nybø mener hovedproblemet er manglende tillit fra befolkningen.
Flere mener regjeringen svikter åpenhetsarbeidet om de ikke fjerner nivådelingen i publisering Publisering. 7. oktober får vi vite om publiseringsindikatoren for forskning endres. Professor på OsloMet, Torkel Brekke, frykter at alt vil bli som før. — Jeg er redd for at det politiske motet svikter ved målstreken.
Ytringsmot bør finne sted Modige stemmer. — Modig kritikk er viktigere enn noen gang, sa Per Fugelli for over fem år siden. Det gjelder fortsatt. — Jeg åpner gjerne opp for flere modige stemmer i Khrono, skriver redaktør Tove Lie på avisens seksårsdag.
Åpen forskning og innovasjon - hvordan og for hvem? Åpenhet. Forskningsrådet beskriver åpen forskning på en måte som snur den tradisjonelle forskerpraksis opp ned.
Forskningsrådets styreleder frykter beslutninger flyttes ut av styrerommet hvis styret åpner opp for offentligheten Åpenhet. Den nye styrelederen i Forskningsrådet forsvarer at styret i organisasjonen som fordeler 10 milliarder skattekroner, nekter å åpne dørene for offentligheten. — Prosessen mot enighet blir enklere med lukkede dører, mener Hilde Tonne.
Nytt styre i Forskningsrådet vil fortsatt holde dørene stengt Åpenhet. Uten et eget punkt på sakslista og uten avstemning ble det nye hovedstyret i Forskningsrådet i går enige om at styremøtene fortsatt skal holdes lukket.
Nytt styre i Forskningsrådet skal bestemme om også møtene skal åpnes Mer åpenhet? Fra nyttår skal et nytt hovedstyret i Forskningsrådet tiltre. De arver en sak fra det gamle styret om de skal ha åpne eller lukkede møter. Det er nominert 103 kandidater til styret. Se oversikten her.
Svein Stølen krever mer offentlighet fra Røttingen Åpenhet. Rektor på Universitetet i Oslo, Svein Stølen, utfordrer Forskningsrådet på åpenhet. Det er bra med offentlige sakspapirer, men bør dere ikke gå lengre og åpne møtene, spør Stølen direktør John-Arne Røttingen.
Røttingen vil åpne enda mer Åpen forskning. Fri og åpen tilgang til artikler og jobbing for åpne fagfeller er ikke nok. Administrerende direktør i Forskningsrådet, John-Arne Røttingen, ønsker enda større åpenhet rundt all forskning. Nå ønsker han innspill til hvor og hvordan man kan og skal åpne opp.
Stølen: Åpenhet og tydelig rom for alternative røster styrker universitetet Rektor ved Universitetet i Oslo skriver om gode erfaringer med videosendinger fra universitetsstyret, og at han jobber for å åpne kalenderen og hverdagen sin i større grad.
Studentene behandlet valg åpent i Sørøst likevel Demokrati. Ledelsen ved Studentdemokratiet i Sørøst-Norge la opp til å lukke utspørringene av sine etterfølgere på kveldens valgmøte. Parlamentet fulgte ikke ledelsen og holdt møtet åpent.
Fem bud til styremedlemmer Åpenhet. Vi trenger mer oppmerksomhet om hvordan alle i sektoren kan bidra til at styremedlemmene gjør en best mulig jobb, skriver OsloMet-styremedlem Bjørn Smestad.
Styret sa nei til halvopne møte Streaming. På styremøtet til Høgskulen på Vestlandet, var eit av forslaga at berre nokon av sakane på møtet skulle streamast. Det var ikkje styret einig i.
Foss slakter manglende åpenhet og dårlige rutiner Praktiseringen av arkivering og åpenhet i statlig forvaltning har alvorlige mangler, slår Riksrevisjonen fast.
Utviklingen lover ikke godt Engasjement blant de faglige ansatte er en forutsetning for å opprettholde kvalitet ved mange små institusjoner. Utviklingen i dag, både i Molde og andre steder, lover ikke godt, skriver professor Kai A. Olsen ved Høgskolen i Molde.
Mer åpenhet i UHR På representantskapsmøtet til Universitets- og høgskolerådet torsdag, diskuterte rådet å åpne møtene sine. Svaret ble mer åpenhet og første åpne saksliste på ni år en realitet.
Ønsker et akademia uten diskriminering Vi må våkne opp. Av alle sektorer må universiteter og høyskoler være inkluderende og åpne; ikke fordomsfulle, skriver studentrepresentant Anne Helene Bakke.
Forslag om ny praksis rundt habilitet og hemmelighold På sitt første møte vedtok styret på Høgskolen i Oslo og Akershus ny forretningsorden. Allerede i sitt andre møte er det forslag om endringer.
Høgskolen snur og gir innsyn i protokoll Høgskolen i Oslo og Akershus ville ikke gi innsyn i protokoll fra lukket del av styremøtet 1. september. Nå har de snudd.
Se hverandre - kast maska! Jeg har ikke vært åpen om min psykiske helse i det hele tatt, jeg har bare snakket om historien min, skriver student Einar Belck-Olsen som ofte tenker at verden hadde vært et bedre sted uten ham.
Hemmelige styreseminarer Å vedta en blankofullmakt til hemmelighold på forhånd, uansett hva temaet på kommende seminarer skal være, vil mildt sagt være å gi et svært uheldig signal til offentligheten fra en offentlig høgskole, skriver Khronoredaktør Tove Lie.
Alle styreseminarer bak lukkede dører Høgskoleledelsen foreslår at alle styreseminarer skal foregå bak lukkede dører. — Problematisk praksis, sier jusprofessor.
Khrono er et halvt år Hvis en avis som Khrono hadde som a priori utgangspunkt at ressursbruken i det offentlige var uklanderlig og derfor ikke noe den skulle være opptatt av, ville den ikke drevet med journalistikk, men i beste fall informasjonsvirksomhet, skriver styreleder i Khrono, Birgitte Kjos Fonn i denne kronikken.
Nyeste artikler
Å elske en bokhandel
Når musikken stilner
Audun Øfsti (1938 - 2024)
Forskjellen må utgjøre en forskjell
NTNU stenger populær fritidsbolig for utleie. — Veldig lei meg
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024