Har varslet behov for å kutte opp imot 100 årsverk. Kun åtte får tilbud om sluttpakke 22. november 2024 - 15:45
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt 17. november 2024 - 19:16
Ytringsfriheten et ufravikelig prinsipp Meninger. Ytringsfrihet. Det er lite hyggelig å innse at vi har gjort en uheldig vurdering, skriver NTNU-rektor Gunnar Bovim om Eikrem-saken, og mener kritikken mot universitetet er betimelig.
Studentytringer er ingen forbrytelse Ny rapport. 294 angrep på høyere utdanningsinstitusjoner i 47 land fra 1. september 2017 til 31. august 2018. Norske myndigheter må sende tydelige signal til autoritære regimer om at ingen skal trues til taushet, skriver SAIH-leder Beathe Øgård.
Tjenestevei og andre veier Ytringer. Hvem i all verden tror at en kritisk ytring fra en professor ved et universitet eller en høgskole representerer høgskolens offisielle synspunkt?
Omdømmesyken rammer både sannheten og kritisk debatt Ytringer. Offentlighetens søkelys er trolig den beste garantist mot at næringslivets lojalitetskultur koloniserer akademiske institusjoner, skriver Arve Hjelseth, ved NTNU.
Enig i kritikken av Kissinger-møte Rektor ved Universitetet i Oslo, Ole Petter Ottersen, er langt på vei enig i kritikken mot helgens møte med Henry Kissinger i Universitetets aula.
Effektivisering kan føre til fremmedgjøring og taushet En arbeidshverdag preget av byråkratisering og effektivisering, der tellekantene dominerer og studentene blir til besvær. Dette kan bidra til en følelse av fremmedgjøring og at det blir tausere i akademia, skriver dosent Hilde Larsen Damsgaard.
Når altfor mange i akademia bare holder kjeft Det har gått en debatt om bruk av innestemme i kontroversielle saker i universitets- og høgskolesektoren. Khronos erfaring er at veldig mange ikke bruker innestemmen en gang: De sier ikke et pip, skriver redaktør i Khrono, Tove Lie, i denne kommentaren.
Sjøholt angriper samskipnadens verdier Direktør Randi Marie Sjøholt, angriper ikke meg, men Samskipnaden i Sogn og Fjordane sine verdier, skriver Sindre Dueland i dette innlegget.
Redaktør med påholden penn Hvis Samskipnaden er redd for omdømmet sitt bør den ikke prøve å styre det redaksjonelle innholdet i en studentavis. Tvert imot, skriver redaktør i Khrono, Tove Lie.
Ytringskultur og debattkultur Man må greie å stå i uenighet på en respektfull måte. Så enkelt, og likevel så vanskelig, skriver en rekke kvinnelige tilsatte ved Høgskolen i Nord-Trøndelag i denne kronikken om ytrings- og debattkultur.
Forsker nektet visum til Kina Den norske Kina-forskeren og historikeren, Harald Bøckman, er nektet visum til Kina, hvor han var påmeldt verdenskongressen for historikere i Jinan.
Biblioteket med alternativ utstilling Ansatte ved biblioteket ved HiOA har valgt å stille ut reaksjonene på skolens håndtering av utstillingen om ytringsfrihet. De er kritiske til det de oppfatter som en munnkurv fra ledelsen. Ledelsen beklager.
Nyeste artikler
Har varslet behov for å kutte opp imot 100 årsverk. Kun åtte får tilbud om sluttpakke
Tilbake til penn og papir?
Hva vil vi med barnevernspedagogutdanningen?
Risikofylt forskning, pandemier og biovåpen
Åpen forskning muliggjør forskningsnær utdanning
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Juss-nestor mener Kjerkols fuskesak må behandles på nytt
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024