Har varslet behov for å kutte opp imot 100 årsverk. Kun åtte får tilbud om sluttpakke 22. november 2024 - 15:45
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt 17. november 2024 - 19:16
NTNU svarer eks-Google-sjef: Relevant samfunnsbidrag NTNUs samfunnsbidrag er relevant og viktig for privat og offentlig sektor.
Vi er på god vei innen innovasjon og næringslivssamarbeid Eks-Google-sjef karakteriserer universitetene som middelmådige og irrelevante. Vi håper nå regjeringen vil bidra med bedre insentiver for forskere og studenter som vil drive med innovasjon.
Legg Senter for bærekraft til Senter for utvikling og miljø Det mest effektive UiO kan gjøre i sin bærekraftssatsing er å styrke et allerede eksisterende Senter for utvikling og miljø. Gjerne – om det blir nødvendig - med et nytt navn.
Over én millard delt ut til høyere utdanning i sør Norad deler ut 1,1 milliarder til norske universiteter og høgskoler som samarbeider med utdanningsinstitusjoner i det globale sør.
Sier ja til studentenes Lånekasse for utvikling Bistand. Norsk bistand vil heretter tilby kompetansen til Lånekassen internasjonalt.
Nye læringsutbytter: Det er tid for U’en i FoU Læringsutbytte. Heving av utdanningskvalitet oppstår ikke ved å stokke om på ord og begreper. Ordlek kan føre til en praksis som best ligner «keiserens nye klær», skriver dosent og førstelektor ved Høgskolen i Østfold.
Utviklingsarbeid og digitalisering Kvoter. En ny form for kvoteordning som inkluderer digitale løsninger, kan være en god ide, skriver professor Bente E. Moen til utviklingsminister Nikolai Astrup.
Et radarpar for høyere utdanning i utviklingspolitikken Utvikling. Beathe Øgård i SAIH ønsker de nye ministrene Astrup og Nybø velkommen med en oppfordring til bedre samarbeid mellom de to.
Ser utvikling fra innsiden Vi er på vårt beste når vår forskning og våre skriverier faktisk er undervisningsbasert, mener Tore Linnè Eriksen, innleder på 30-årsjubileet til utviklingsstudier ved HiOA.
Utviklingsavtaler kan få alvorlige konsekvenser Rektor Hans Blom ved Høgskolen i Østfold tror ikke økonomiske insentiver vil hjelpe til med gjennomføringen av utviklingsavtalen mellom ham og Kunnskapsdepartementet.
Advarer mot å innføre pengepremier Rektor Ole Petter Ottersen ved Universitetet i Oslo advarer mot å knytte penger til utviklingsavtalene som hittil er inngått mellom departementet og fem universiteter og høgskoler.
Innfører forpliktende avtaler med alle innen 2019 Innen 2019 må alle statlige universiteter og høgskoler forplikte seg til å nå avtalte kvalitetsmål. Avtalene er et av verktøyene departementet tar opp i møte med sentrale aktører i sektoren tirsdag. Du kan følge dagskonferansen live her.
Optikerutdanningen skal ut til land i sør Norges eneste optikerutdanning, ved Høgskolen i Sørøst-Norge, har fått ni millioner kroner i EU-midler for å hjelpe land i sør med å utvikle sine utdanninger.
Gir faglig utbytte for HiOA Høgskolen i Oslo og Akershus driver ikke med bistand, ifølge dekan Knut Patrick Hanevik.
Bare tre studenter Saru Bhatta (23) kom inn på master, men uten nett og pc hjemme blir det for vanskelig for henne.
På motorsykkel for å finne nett Det er ikke bare enkelt å være nettstudent når man må kjøre 16 km hver vei med motorsykkel på en gjørmete, humpete sti for å komme til et sted med nett. Slik er det for masterstudenten Ram Prasad Aryal i Dhading-provinsen i Nepal.
Mina føler seg heldig I et klasserom bak tunge, mørkerøde gardiner på Medha Secondary School i byen Bhaktapur underviser mattelærer Mina Suwal i geometri. Før og etter jobb tar hun master i matematikk for lærere.
Eneste mulighet — Det er vanskelig å ta en master på nett, men det er den eneste muligheten jeg ser, sier Roseta Dela Rosa Tamang.
NMBU på topp i bistandsprosjekter Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) er det universitetet som har størst deltakelse i bistandsprosjekter for høyere utdanning. De er med i 17 av 46 prosjekter og tar del i over en kvart milliard kroner.
Mer til utdanning, men nedgang for høyere utdanning Regjeringen har økt satsingen på bistand til utdanning med 68 prosent. Men veksten går ikke til prosjekter i høyere utdanning.
Problemer står i kø for nepalsk student på vei til studier i Norge Studenten Pranab Dhakal måtte skaffe flere årslønner for å kunne takke ja til studieplass på NTNU, men problemene stopper ikke der. Han må også skaffe depositum for å få studentbolig.
Tror på nye alternativ etter kvoteordningen Både NTNU og Universitet i Bergen er fornøyd med programmene som skal erstatte den omtalte kvoteordningen. På NTNU er de likevel bekymret for overgangen mellom ordningene.
Utdanning for utvikling eller undertrykking? I år 2000 ble det satt en rekke globale utdanningsmål. Få av dem er nådd, og professor Anders Breidlid skriver om årsakene.
Hvilken retning går HiOA? Høgskolen må komme seg ut, og invitere inn, finne en balanse mellom campus og arbeidsliv. Se på Imperial College i London, utfordrer dekan Dag Jenssen.
Vil ha debatt om forskningens rolle i bistand for utdanning Hva skal være forskningens rolle når utdanning i utviklingsarbeid skal videreutvikles. Et seminar på høgskolen setter temaet på dagsorden onsdag.
Nesten alle ved høgskolen skal satse mer Posten for prioriterte satsinger i HiOAs budsjettforslag for 2014 er mer enn doblet i forhold til årets faktiske satsinger. Så godt som alle fakultet og avdelinger skal satse mer.
Har fått klage etter kjøp av eiendomssystem HiOA har fått en klage mot seg i klageorganet for offentlig innkjøp (KOFA). Innkjøpet gjelder et styringsprogram i eiendomssektoren.
Hva er U’en i FoU? Artikkelforfatteren er opptatt av at det ikke skal være en rangstige hvor forskning er høyere oppe enn utviklingsarbeid. Man bør snakke mer om U’en, mener han.
– Ikke gitt at universitetsstatus styrker profesjonsutdanning – Det er ingen automatikk i at universitetsstatus styrker profesjonsutdanningene, sier Vibeke Bjarnø, studieleder på HiOA.
– Forskning ingen garanti for bedre undervisning – Det er å skyte seg selv i foten å si at økt satsning på forskning vil gi høyere undervisningskvalitet. Det finnes ingen forskning som bekrefter en slik sammenheng, sier Helge Høivik.
Nyeste artikler
Har varslet behov for å kutte opp imot 100 årsverk. Kun åtte får tilbud om sluttpakke
Tilbake til penn og papir?
Hva vil vi med barnevernspedagogutdanningen?
Risikofylt forskning, pandemier og biovåpen
Åpen forskning muliggjør forskningsnær utdanning
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Juss-nestor mener Kjerkols fuskesak må behandles på nytt
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024