Første gang dette århundret om alle godkjennes. Og slik ser det ut til å bli 21. november 2024 - 10:58
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt 17. november 2024 - 19:16
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU 15. november 2024 - 11:58
Regjeringen vil doble fuskestraff for studenter. SV setter ned foten SV sier nei til regjeringens forslag om å doble maksstraffen for fusk. — Umusikalsk forslag i lys av skandalene de siste dagene, sier partiets utdanningspolitiske talsperson.
Hva skal til for å oppnå universitetsstatus? Det viktigste er at prosessen er basert på klare og tydelige vurderingskriterier, kriterier som ikke er for detaljerte og byråkratiske, ikke for snevre, men heller ikke for allmenne og utflytende, mener Kathrine Skretting, utvalgsmedlem og tidligere rektor ved Høgskolen i Innlandet.
Arbeidsgiverne sier nei, nei og atter nei Arbeidsgiverne vender tommelen ned for absolutt alle forslag som kan bidra til å redusere bruken av midlertidige ansettelser.
Ønsker egne sensurregler for nasjonale eksamener Tre uker er altfor lite tid til å sensurere de nasjonale deleksamenene, mener Nokut. — Det finnes ikke et eget regelverk for nasjonale eksamener.
Nå blir permisjonsreglene for studenter endret Nils Forren fikk ikke fri fra universitet til å delta i kommunestyret. Nå skal den type permisjon bli lovfestet gjennom universitets- og høyskoleloven.
Nokut kan miste jobben som godkjenner av utenlandsk utdanning Stortinget har torsdag 19. mai debattert flere forslag til endringer i universitets- og høgskoleloven. Uenighet om tosensorordningen.
Studentane blir for hardhendt behandla i saker om «selvplagiat» Når det ikkje blir oppfatta å vere nemneverdige skilnader mellom gjenbruk og plagiat (av andre), blir lova sin strengaste reaksjon nesten alltid brukt.
Krigen i Ukraina setter inkluderingskapasiteten på prøve «Norsk høyere utdanning har lite å skryte av når det gjelder systematisert inkludering av studenter med flyktningbakgrunn sammenliknet med andre europeiske utdanningssystemer».
Kierulf-utvalet kjem med forslag til lovendringar Akademisk ytringsfridom-utvalet har fått inn godt over 50 innspel.
Et inkluderende akademia er fortsatt en utopi «Som ung kvinnelig student i akademia kan jeg bekrefte at glasstaket enda er høyst til stede i akademia.»
Det er ingen skam å droppe kravet om to sensorer Studentene risikerer nå å få et antall undervisningstimer som ligger langt under minstemålet for det som er forsvarlig, mener Tor Egil Førland, instituttleder ved Humanistisk fakultet ved Universitetet i Oslo.
Nye mulighetsrom med to sensorer To-sensorordningen kan utgjøre en naturlig del av universitetets kvalitetssikringssystem, hevder NTNU-professor Vidar Gynnild.
Ei studentgruppe har ikkje stemmerett. Det er eit demokratisk problem Institusjonane må endra praksis, slik at ph.d.-studentar får stemmerett på lik linje med andre.
Akademisk frihet er et viktig tema når ny UH-lov skal debatteres Vi er glade for at det nye forslaget til universitets- og høgskolelov som legges fram fredag høyst trolig presiserer at institusjonene har ansvar for å verne om de ansattes utøvelse av den akademiske frihet.
Protester mot at punkt om trakassering fjernes fra lov Flere frykter at arbeid mot trakassering vil nedprioriteres hvis Aune-utvalget får viljen sin og punktet om trakassering fjernes fra Universitets- og høyskoleloven.
Meiner lovforslag kan føre til meir politisk kontroll med universiteta Svensk kritikk av det norske forslaget til ny universitets- og høgskulelov.
Dette er de viktigste forslagene til Aune-utvalget Lovutvalg. Universitets- og høgskolelovutvalget foreslår ny ledelsemodell og fjerning av kjønnspoeng. Her er hovedpunktene i utvalgets forslag.
Det er ingen grunn til å endre loven for å opprettholde ordningen med valgt rektor Rektor-rollen. Det er ikke slik at universitets- og høyskoleloven begrenser den valgte rektors oppgave til å lede universitetsstyret og representasjon, skriver professor ved Universitetet i Oslo, Hans Petter Graver.
Skal ordningen med valgt rektor overleve må universitets- og høyskoleloven endres Rektor-rollen. Når selv redaktøren i Forskerforum lever i den villfarelsen at valgt rektor og tilsatt rektor er sammenlignbare stillinger er det på tide å rydde opp, skriver rektor ved Universitetet i Bergen, Dag Rune Olsen.
Lovbrudd hvis du får sent svar på eksamen Loven sier at det er tre ukers frist for å sette karakter på eksamen. Den fristen brytes jevnlig, til mange studenters store irritasjon.
Nyeste artikler
Audun Øfsti (1938 - 2024)
Forskjellen må utgjøre en forskjell
NTNU stenger populær fritidsbolig for utleie. — Veldig lei meg
Første gang dette århundret om alle godkjennes. Og slik ser det ut til å bli
29 unge og lovende forskere får ekstra privilegier
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024