rettshjelp Advokater i fuskesaker blir beskyldt for å gi studenter dårlige råd og ta for mye betalt Antall fuskesaker skjøt i været under pandemien og statens utgifter til studentenes advokater har økt. Nå får advokatene kritikk for at dårlige råd er dyre.
Har opplevd kutt i åtte år. Nå leverer over halvparten negativt driftsresultat Ansettelsesstopp, sluttpakker og kutt i studietilbud og forskningstid er noen av tiltakene som nå diskuteres ved landets universiteter og høgskoler. I bunn ligger ulike sentrale kutt de siste årene på 2,4 milliarder kroner.
«Lite ambisiøst», «uheldig», «totalt ubegripelig» og «et svik» Reaksjonene i kunnskapssektoren er mange etter fremleggelsen av forslag til statsbudsjettet.
Sandra Borch: — Et godt budsjett for sektoren Mer penger og mer tillit og ansvar er viktige stikkord når Sandra Borch presenterer årets statsbudsjett for universiteter, høgskoler og forskning.
Går med underskudd og tærer på oppsparte midler Kutt og innstramminger står på dagsordenen for en rekke universiteter og høgskoler. — Situasjonen er kritisk, sier NMBU-rektor Siri Fjellheim.
Ola Borten Moe lover en «total makeover» i 2023 — Noen mener stillingsbeskrivelsen min er å være en slags tillitsvalgt. Det er jeg ikke, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe.
Rivaliseringen mellom mester og master tilhører historiens skraphaug Vi må ikke lage kunstige skiller mellom fagskolene og høyere utdanning. Samfunnet kan ikke få for mye kompetanse. Derfor må vi spille på lag, skriver lederne i Unio og Akademikerne.
Her er ekspertenes forslag til hvordan den akademiske ytringsfriheten skal styrkes Lovfesting av at universiteter og høgskoler skal sikre ansatte opplæring i akademisk frihet og ytringsfrihet og innføring av en indikator for formidling, er to av en rekke tiltak som foreslås.
Vi har produsert over all forventning — Det blir dårlig stemning når Ola Borten Moe påstår at pengene til studenttiltak blir brukt på tull når vi ikke engang har hatt tid til å komme ordentlig i gang.
— Det drives rovdrift på vitenskapelig ansatte Leder av Forskerforbundet, Guro Elisabeth Lind, mener det jobbes altfor mye ved landets universiteter og høgskoler.
Når man tror man må være emeritus for å snakke fritt To ulike miljøer utreder ytringsfriheten i Norge for tiden. Mer eller mindre pålagt munnkurv for offentlig ansatte bør være et tema for begge.
Her er tiltakene mot forsinkelser i studiene.— Kan settes i gang umiddelbart Vi kan allerede være for seint ute med tiltak overfor enkelte studentgrupper, mener NMBU-rektor Sjur Baardsen.
Khrono gransker toppene i akademia: Han er unntaket 22 av 273 ledere ved norske universiteter og høgskoler har bakgrunn fra andre land. Bare 2 har bakgrunn fra land utenfor Europa og Nord-Amerika.
Forskere advarer mot at hjemmekontor blir normalen Hva er kostnadene ved langvarig sosial distansering? Ansikt-til-ansikt-kontakt er viktigere enn man tror, ifølge forskere.
Nyeste artikler
Det han såg som lektor vart utgangspunkt for doktorgraden
130 upopulære studier. Flere kan bli trukket
Ny studie: Gollum lever — i akademia
Trump fjerner Harvards skattefritak. — De fortjener det
Aanund Hylland (1949—2025)
Mest lest
Fransk kjendisfilosof om Trumps utdanningspolitikk: — Rent ut latterlig
Mener Langeland bør få jobbe i akademia. — Han fortjener en ny sjanse
To små streker ødela for Victorias eksamen. Nå beklager Kristiania
Medisin, sykepleie og juss blant de mest populære
Etikkutvalg: «Stipendiaten er berettiget en unnskyldning fra veileder»