Vurderer om studenter er skikket: — En myte at vi vil utestenge flest mulig 1. november 2024 - 16:46
Studenter utvist fra fransk universitet. Norske Anna frykter at hun står for tur 31. oktober 2024 - 06:47
Studentene mener penger på utviklingsavtaler vil hjelpe. Ola Borten Moe sier nei Det er fortsatt store forskjeller mellom ulike universiteter og høgskoler. Naturlig arbeidsdeling eller resultat av skjevfordeling av ressurser?
Fleire institusjonar har hatt færre møtande studentar i fleire år Tilstandsrapport. Søkartala til høgare utdanning har vore stigande i fleire år. Men tal frå Tilstandsrapport for høgare utdanning viser at ein del institusjonar har hatt færre frammøtte studentar i lang tid.
Bergen passerte Oslo på mest EU-midler Finansiering. — Ingen grunn til å hvile på laurbærbladene. Vi ligger alle langt bak institusjoner vi ønsker å sammenligne oss med internasjonalt, sier UiB-rektor Dag Rune Olsen om Norges uttelling på forskningsmidlene i EU.
Får mest fra Forskningsrådet per faglige årsverk Forskningsmidler. Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) er det universitetet i landet som klarer å søke til seg flest kroner per faglige årsverk.
NMBU holder seg på forskningstoppen Forskere ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) får størst uttelling i Forskningsrådet. Ifjor dro hver av dem i snitt inn 291.000 kroner.
«Hvor vil vi? Hva er målene våre? Jeg klarer ikke å se dem.» — Det er uten tvil typisk norsk å være middelmådig, sa IT-gründer Shahzad Rana og hadde dermed svart på statssekretærens spørsmål. Rana er ikke imponert over høyere utdanning i Norge.
Tør vi å prioritere kvalitet? Ambisjonene er klare, men dagens rapporter viser at vi har noe arbeid igjen. Tør vi å prioritere kvalitet i forskning og utdanning, spør rektor Dag Rune Olsen i denne bloggen.
Følg Tilstandsrapporten direkte her Landets universitets- og høgskoletopper er samlet på Universitetet i Oslo for å diskutere tilstanden i høyere utdanning og forskning i dag. Debatten kan du følge direkte her.
Frafallet holder seg stabilt høyt Frafallet i høyere utdanning holder seg stabilt høyt. Rundt 40 prosent faller fra, men halvparten av disse velger seg andre utdanninger som de fullfører.
Misfornøyd med dårlig norsk uttelling på EU-midler Norske universiteter og høgskoler mottok i alt 427 millioner kroner fra EU ifjor. Det er for lite, ifølge kunnskapsministeren.
Flest kvinner blant de midlertidig ansatte Langt flere kvinner enn menn er midlertidig ansatt innen høyere utdanning. Forskjellen er særlig stor blant forskere og undervisere.
Byråkratene øker mest i akademia På 10 år ha antall byråkrater i akademia økt med over 50 prosent. Faglige ansatte med 31 prosent. HiOA må kutte 140 administrativt tilsatte for å ligge på landssnittet.
Hvordan står det til med profesjonsutdanningene? Det er helt klart rom for betydelige forbedringer i profesjonsutdanningene, skriver forsker Jens-Christian Smeby.
Administrative stillinger øker mest Administrasjonen i høyere utdanning øker i forhold til den faglige staben. Høgskolen i Oslo og Akershus er blant dem som er særlig tunge på administrasjon.
— Midlertidigheten er et kvalitetsproblem Andelen midlertidige årsverk i universitets-og høgskolesektoren ble i fjor redusert med 0,8 prosent. – Dette er ikke godt nok, sier Unio-leder Anders Folkestad.
Flere forskere - for svak kvalitet Selv om Norge får stadig flere forskere er kunnskapsministeren bekymret for kvaliteten.
Ingen planer om å slutte før tiden Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen er bekymret for studentfrafall, men barnehagelærerstudentene Ingvild Mathea Borgan, Anita Fallahinejad og Maria Berge er sikre på at de skal fullføre på normert tid.
Svikter på gjennomføring Høgskolestudenter gjør seg raskere ferdig med bachelorgrad enn universitetsstudentene. På masternivå er det motsatt.
Bekymret for kvalitet og frafall i høyere utdanning — Det ser ikke bekmørkt ut, men får vi egentlig nok ut av pengene vi satser i høyere utdanning, sa kunnskapsministeren da han presenterte tilstandsrapporten for 2014 i dag.
Tredje mest internasjonal Norske høgskoler blir stadig mer internasjonale. Målt i antall studenter har Høgskolen i Oslo og Akershus flest studenter med ikke-vestlig bakgrunn.
Nyeste artikler
Ingen andre har skrive avhandling om dette emnet
Nekter å sende ankesaker videre til det nasjonale granskningsutvalget
Ujevn film om Gunnar Sønstebys krigsinnsats
Vurderer om studenter er skikket: — En myte at vi vil utestenge flest mulig
Kjærlighetsrevolusjon og frie forskere i akademia? Ja, takk!
Mest lest
Studenter utvist fra fransk universitet. Norske Anna frykter at hun står for tur
Ansettelsessaken i Bergen: En faglig tautrekking
Slik gjekk det då professoren spurte ChatGPT om litteraturtips
Reagerte på NTNUs språkbruk i økonomisak. — Gjør meg kvalm
Svensk dom over norsk akademia: For mykje kvantitet, for lite kvalitet