Hvor ble det av tilliten? I statsbudsjettet for 2024 anes konturene av hva regjeringen legger i tillitsreformen for vår sektor. NTL ønsket et kraftfullt oppgjør med mål- og resultatstyring, men også denne reformen ble halvhjertet og tam.
Rektor Stølen etterlyser mer tillit. — Regjeringen svekker meg Han er en smule forbannet og grundig lei av å bli overstyrt. Rektor ved Universitetet i Oslo, Svein Stølen, etterlyser mer tillit.
Tvilsom tillitsreform Det er ikke sikkert at det blir mer tillit og mindre byråkrati ved å overføre mer ansvar og ressurser direkte til institusjonene.
Sett fart på tillitsreformen, Borten Moe Regjeringens varslede tillitsreform i kunnskapssektoren ligger og ulmer. Kan du gi den en gnist, Ola Borten Moe, spør Guro Lind i Forskerforbundet.
Rekruttering til lærarutdanning — sjå til Danmark I Danmark har frihetsforsøket skapt engasjement i kommunane. I Noreg står ei tillitsreform på planen. Kanskje styremaktene kan henta inspirasjon og idear frå naboane i sør? Det trur Sigmund Sunnanå.
Fagfolka vet best, til og med bedre enn Høyre Tre mål med tillitsreformen: Mer tid til hovedoppgavene. Mindre byråkrati. Mer tillit til utdanningssektoren.
Mistillitsreform for forskning og utdanning Støre-regjeringen har vedtatt at de skal ha en tillitsreform, men hvor blir det av tilliten?
På god vei til tillitsbasert styring En fantastisk mulighet til å gjennomføre et nødvendig oppgjør med markedsstyringen av sektoren, skriver Ellen Dalen i NTL om finansieringsutvalgets forslag.
Frels oss fra «avbyråkratisering» og «effektivisering» — Erasmus Montanus-logikken fra den avgåtte regjeringa har vært at de statlige institusjonene vil jobbe «mer effektivt» dersom de får mindre å rutte med, skriver professor ved Universitetet i Sørøst-Norge, Tony Burner
Velg tillit, ikke tvang Statsråd Ola Borten Moe kan styrke både distriktene og bærekraftsagendaen samtidig. For å lykkes må sektoren vises den tilliten som Hurdalsplattformen legger opp til.
Nasjonal styringsiver er en utfordring for kunnskapssektoren Et målrettet arbeid med å forenkle styringen og kontrollen av kunnskapssektoren kan bygge på tilliten som allerede ligger til grunn.
Tillit eller mistillit? Nokut-direktørens narrativ hvor kvalitetsreformen var en tillitsreform, skaper en følelse av fremmedgjøring.
Ja, kunnskapssektoren trenger en tillitsreform Det er ingen motsetning mellom større autonomi for forskere og institusjoner, og gode systemer for godkjenning av utdanning.
Trenger vi en tillitsreform i høyere utdanning, egentlig? Det er vanskelig å se for seg at man skal gå helt bort fra prinsippene om mål- og resultatstyring.
Mer tillit og mindre styring av universiteter og høgskoler? Styringstrykket i universitets- og høgskolesektoren er tema på Nokuts første frokostmøte dette studieåret. Trengs heller mer tillit, er spørsmålet.
Hvorfor snakker ingen om en tillitsreform i akademia? Norske forskere bruker veldig mye tid på å skrive søknader, uten at samfunnet får noe igjen for det i form av forskning. Denne bortkastede tiden blir til syvende og sist betalt av skattebetalerne. For samfunnet er ikke det en god investering, skriver Olav Elgvin.
Nyeste artikler
Hoel: Fritt fram for innspill om læring i arbeidslivet
Sitt eget fag fant hun helt tilfeldig. Nå jobber hun for andre unge forskere
Bruk statens utbytter til et kunnskapsløft for fremtiden
Hans Otto Rendall (1946 — 2024)
Vil øremerke statlig utbytte til kunnskapsproduksjon
Mest lest
Han blir lova fast jobb, men universitetet veit ikkje kva jobben er
Havarert IT-system har kostet 166 millioner kroner
Harald Eia som viserektor: — Intellektuell klovn — Som hånd i hanske
Godkjente doktorgrad som brukte ulovlige data
Øyvind Vågnes (1972—2025)