Professor frikjent for vitenskapelig uredelighet. Universitetet får kritikk 18. september 2023 - 06:53
Regjeringen vil flytte 100.000 insekter. Uforsvarlig og umulig, mener Universitetet i Oslo 17. september 2023 - 19:01
Fagfolka vet best, til og med bedre enn Høyre Tre mål med tillitsreformen: Mer tid til hovedoppgavene. Mindre byråkrati. Mer tillit til utdanningssektoren.
Mistillitsreform for forskning og utdanning Støre-regjeringen har vedtatt at de skal ha en tillitsreform, men hvor blir det av tilliten?
På god vei til tillitsbasert styring En fantastisk mulighet til å gjennomføre et nødvendig oppgjør med markedsstyringen av sektoren, skriver Ellen Dalen i NTL om finansieringsutvalgets forslag.
Frels oss fra «avbyråkratisering» og «effektivisering» — Erasmus Montanus-logikken fra den avgåtte regjeringa har vært at de statlige institusjonene vil jobbe «mer effektivt» dersom de får mindre å rutte med, skriver professor ved Universitetet i Sørøst-Norge, Tony Burner
Velg tillit, ikke tvang Statsråd Ola Borten Moe kan styrke både distriktene og bærekraftsagendaen samtidig. For å lykkes må sektoren vises den tilliten som Hurdalsplattformen legger opp til.
Nasjonal styringsiver er en utfordring for kunnskapssektoren Et målrettet arbeid med å forenkle styringen og kontrollen av kunnskapssektoren kan bygge på tilliten som allerede ligger til grunn.
Tillit eller mistillit? Nokut-direktørens narrativ hvor kvalitetsreformen var en tillitsreform, skaper en følelse av fremmedgjøring.
Ja, kunnskapssektoren trenger en tillitsreform Det er ingen motsetning mellom større autonomi for forskere og institusjoner, og gode systemer for godkjenning av utdanning.
Trenger vi en tillitsreform i høyere utdanning, egentlig? Det er vanskelig å se for seg at man skal gå helt bort fra prinsippene om mål- og resultatstyring.
Mer tillit og mindre styring av universiteter og høgskoler? Styringstrykket i universitets- og høgskolesektoren er tema på Nokuts første frokostmøte dette studieåret. Trengs heller mer tillit, er spørsmålet.
Hvorfor snakker ingen om en tillitsreform i akademia? Norske forskere bruker veldig mye tid på å skrive søknader, uten at samfunnet får noe igjen for det i form av forskning. Denne bortkastede tiden blir til syvende og sist betalt av skattebetalerne. For samfunnet er ikke det en god investering, skriver Olav Elgvin.
Nyeste artikler
Vi trenger faglig medbestemmelse ved Høgskulen på Vestlandet
«Alle peker på lærerutdanninga. De burde snakka om skolen»
Geir Lundestad (1945-2023)
Nå kan du foreslå hvem som skal fordele pengene fra Forskningsrådet
Inkludering krever et bredt perspektiv
Mest lest
Eksperter skeptiske til funn om psykiske lidelser: — Helt sprøtt
Professor frikjent for vitenskapelig uredelighet. Universitetet får kritikk
Dømt eks-professor i retten: — Jeg er i limbo
Regjeringen vil flytte 100.000 insekter. Uforsvarlig og umulig, mener Universitetet i Oslo
Lanserer ChatGPT- tjeneste for studenter og ansatte