Topptidsskrift granskes etter påstander om fusk. Har mer enn 1000 norske artikler 4. november 2024 - 16:32
Studenter utvist fra fransk universitet. Norske Anna frykter at hun står for tur 31. oktober 2024 - 06:47
Norge er et av verdens mest forskningsintensive land — mener maktpersoner bør se på om vi er rett veg Det er tre viktige drivere som gir Norge en slik topplassering, ifølge en forsker.
Kina er verdens største forskningsnasjon, men ny reform kan skape endringer Kina leverer for andre år på rad flere forskningsartikler enn USA. Og det uten store deler av landets artikler, som er skrevet på kinesisk.
Stans gratisarbeidet for grådige tidsskriftsforlag I en tid med stramme budsjetter bør både Riksrevisjonen og alle ledere i universitets- og høgskolesektoren interessere seg for sløseriet av midler som går til overprisede tidsskrifter.
Vi er i ferd med å lykkes med åpen tilgang — men overgangen koster Norge brukte rundt 482 millioner kroner på kjøp av tidsskrifter og publisering i disse i 2019. Vi er i ferd med å lykkes med åpen tilgang, men overgangen koster.
OsloMet må ta et valg: Ønsker vi å bidra til at det er åpne vitenskapelige tidsskrifter i Norge? Kunnskapsdepartementet har framholdt OsloMet som en foregangsinstitusjon for åpen tilgang. Ikke minst har rektor Curt Rice markert seg. Nå er tidsskriftene ved OsloMet truet, skriver kronikkforfatterne.
Roper varsku om uleselig forskning: — Folk kan ganske enkelt gi opp Det blir stadig flere av dem, de fleste brukes av de færreste. Nå ber statistiker forskere droppe unødvendige akronymer.
Tidsskrifter ved OsloMet kveles Dekanvedtak ved Fakultetet for lærerutdanning og internasjonale studier ved OsloMet kveler vitenskapelige publiseringskanaler, mener innleggsforfatterne.
Avslag for ett av tre tidsskrifter Publisering. En tredel av tidsskriftene som er nominert til nivå 1 i tellekantsystemet, holder ikke mål, melder Universitetsavisa.
Faren for kommersiell Open Access Publisering. Bukken er blitt satt til å passe havresekken. Idet både Frontiers og MDPI ønsker Plan S hjertelig velkommen, er det klart at de tiltenkte kriteriene ikke er tilstrekkelige, skriver Simen Ådnøy Ellingsen.
Forskning bør vurderes ut fra innhold og kvalitet og ikke hvor det er publisert Kvalitet. Dagens system har store svakheter og fremmer publisering av positive funn og studier som ikke lar seg reprodusere, skriver John-Arne Røttingen, adm.dir. i Forskningsrådet.
Sjekk hvor mye tid og penger forskere bruker på å formatere artikler for ulike tidsskrifter Publisering. For første gang har forskere analysert forskeres tidsbruk for å tilpasse artikler til tidsskriftenes krav.
Det kostbare tidsskriftshierarkiet Publisering. Det er en voksende bevegelse i retning av åpen og tilgjengelig vitenskap. De store forlagshus er ikke pådriverne, skriver Leif Longva og Bård Smedsrød.
Enighet om tilgang til 1500 tidsskrifter. Unit inngår avtale med forlaget Wiley. Tidsskrifter. Unit har kommet til enighet med Wiley med en portefølje på 1500 tidsskrifter, to dager etter at de valgte å ikke forlenge avtale med forlaget Elsevier.
Forlag bekrefter: Vil ikke stenge tilgang til tidsskrifter så lenge forhandlingene pågår Tidsskrifter. De fire største tidsskriftforlagene har gitt norske brukere tilgang til tidsskriftene sine ut januar. Men forhandlingene pågår fortsatt og to av de fire bekrefter nå at de ikke har planer om å stenge tilgangen med det første.
Kinesiske forskere tatt i fusk Nærmere 500 kinesiske forskere i ny kinesisk forskningsskandale med falske fagfellevurderinger. Kineserne topper verdensstatistikken i fusk.
— Unge forskere kan for lite om publisering Under en forskerutdanning lærer man mye, men ikke det viktigste av alt: Publisering. Det vil professor Bodil Holst gjøre noe med.
Nyeste artikler
De nasjonale strateger — hvor ble de av?
Reagerer på upresis tallbruk om læreropptak
Topptidsskrift granskes etter påstander om fusk. Har mer enn 1000 norske artikler
Én av tre britiske studenter frykter universitetskonkurs
Norge trenger svenske forskningstilstander
Mest lest
Studenter utvist fra fransk universitet. Norske Anna frykter at hun står for tur
Slik gjekk det då professoren spurte ChatGPT om litteraturtips
Svensk dom over norsk akademia: For mykje kvantitet, for lite kvalitet
Reagerte på NTNUs språkbruk i økonomisak. — Gjør meg kvalm
Satte ny doktorgradsrekord i vår