Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket 17. januar 2025 - 06:53
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år 17. januar 2025 - 18:10
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring 20. januar 2025 - 06:58
Forskningsrådets nye strategi — her er fem råd Vi håper Forskningsrådet får en strategi som er ambisiøs, gir tydelig retning, og bidrar til å løfte norsk forskning internasjonalt.
Mer fornøyde Molde-studenter Resultater fra Studiebarometeret 2023 er på dagsordenen når Høgskolen i Molde møtes tirsdag.
Ny strategi og budsjett i styret ved OsloMet Styret ved OsloMet skal fredag vedta strategiske mål for universitetet fram mot 2050.
Hvordan blir fremtidens strategi for vitenskapelig publisering? Her er hovedpunktene i rapporten fra arbeidsgruppen for fremtidig nasjonal publiseringsstrategi, som lanseres torsdag.
Avspark for ny strategi og budsjett for neste år Fordeling av budsjettet for 2024 er en av sakene på styremøtet ved Universitetet i Agder onsdag.
Ny strategi og økonomisk statusrapport Utkast til ny strategi og økonomien hittil i år er blant sakene på styremøtet ved OsloMet tirsdag.
Bjelken i rektors øye For de ansatte er det likegyldig om de strategiske føringene kommer fra ledelsen ved et universitet eller fra politikerne, skriver Per Arne Bjørkum.
Har ikke universitetene en forskningsstrategisk rolle? Regjeringen presenterer en tredeling av forskningssystemet som bryter med vår forståelse av universitetets rolle, skriver rektor ved UiB.
Utfordrende økonomi tema i OsloMet-styret Kostnadskutt, økonomistyring og ny strategi er temaer på OsloMets styremøte torsdag.
UiB vil tydeliggjøre seg som internasjonalt breddeuniversitet Den nye strategien tegner et tydelig bilde av Universitetet i Bergen i det norske institusjonslandskapet, sier rektor Margareth Hagen.
Vil ha to tidspunkt for professoropprykk Mange av dei som vert fast tilsett som førsteamanuesar, ønskjer opprykk til professor. I dag kan dei måtte venta nesten eit år på dette.
Banka gjennom strategi for dei neste åtte åra Internasjonalt engasjement og lokal forankring skal bli anker for Høgskolen i Østfold fram til 2030. I dag vedtok styret forslag til ny strategi.
Lager mål for OsloMet i 2074 OsloMet skal lage nye strategiske mål for universitetet hele 50 år fram i tid, vedtok universitetsstyret fredag.
Skal diskutere ny strategi Startskudd for ny strategi og et sjuende doktorgradsprogram står på sakskartet til styremøtet ved OsloMet torsdag og fredag.
Styret i Innlandet sender utviklingsavtale tilbake Styret ved Høgskolen i Innlandet etterlyser hvassere mål og er ikke fornøyd med utviklingsavtalen som kom på bordet mandag ettermiddag.
Narvik vil droppe Tromsø og kalle "barnet" Norges arktiske universitet UiTs arktiske ambisjoner er omdiskutert i høring om universitetets nye strategi. Narvik-dekan og kommunen mener på sin side tiden er inne for å droppe UiT i navnet og bare kalle det Norges arktiske universitet.
Universiteter trenger strategier, ikke handlingsplaner UiT-ledelsen inviterer til en strategi-debatt om hva universitet skal satse på, men strategier er ikke en liste over satsningsområder eller tiltak, men fortellinger.
No snakkar dei om Universitetet i Volda Kan vi sjå konturane av Universitetet i Volda? — Det var fleire som synest det var ein spennande tanke, seier rektor Johann Roppen.
Seks strategiske utfordringar for OsloMet – og for den nye rektoren Får vi ei felles forståing av korleis styring, leiarskap og involvering kan understøtte kvarandre, kan vi saman bevege oss framover på ein måte dei fleste av oss er tente med.
Asheim vil ha flere og fremragende fagskoler Fagskolene ble oversett for lenge, mener regjeringen, som vil ha fortsatt vekst et eget senter for fremragende fagskoleutdanning.
Denne strategien for digitalisering bør bli den siste Er det Unit som skal styre digitaliseringen av universitets- og høgskolesektoren eller er det institusjonene?
Røttingen vil ikke tilbake til den gamle modellen Adm. dir John-Arne Røttingen mener at forslaget om å splitte opp Forskningsrådet er å gå 30 år tilbake i tid. EU og Storbritannia går også motsatt vei, meiner han.
Hvordan beholder vi de beste hodene? En god karrierepolitikk må starte med å erkjenne at stillingslandskapet på universitetene har endret seg dramatisk de siste årene, skriver Margareth Hagen.
Slik skal regjeringen hente de beste hodene til akademia Kunnskapsdepartementet skal lage en strategi for rekruttering og karriereveier.
Tilsettingar og open forsking opp på styremøte i Stavanger Det er eit innhaldsrikt sakskart styret ved Universitetet i Stavanger skal gjennom i dag. Følg styremøtet her.
Forskningsinstituttene forventer å få en viktigere rolle i ny strategi Institutter. Statsråd Iselin Nybø legger fram en ny strategi for forskningsinstituttene 11. februar. Her er forventningene fra instituttene selv.
Lucy Smith er den eneste kvinnelige rektoren i UiOs 200-årige historie. Det er et problem. Likestilling. Hvordan kan UiOs strategi 2030 bidra til endringer som gjør det sannsynlig at vi vil få flere enn én kvinnelig rektor for eksempel innen 250-års jubileet? Jeg tror vi kan lære av de største politiske partiene og deres nominasjonsprosesser, skriver prodekan ved Universitetet i Oslo, Gunn Enli.
Den tverrfaglige kompetansen til studentene på NTNU vil bli ytterligere styrket Meninger. Tverrfaglighet. Vi ser behov for å nyansere det bildet som utvalget tegner av at struktur og kultur ved de norske universitetene står i veien for tverrfaglighet. Ved NTNU kjenner vi oss ikke igjen i denne virkelighetsbeskrivelsen.
LO-tillitsvalgte ønsker invitasjon inn i strategiske tankesmier Strategi. Rektoratet ved Universitetet i Oslo høster kritikk for at en NHO-dominert tankesmie skal komme med innspill til universitetets Strategi 2030. Nå reagerer LO-forbundet NTL over manglende invitasjon.
Tunge trender og lite gjennomtenkte rammer i UiO-strategi Strategiarbeid. Hvilke signaler er det rektoratet ved Universitetet i Oslo sender ut ved å opprette «tankesmier»? Dette er fremmedgjørende for de fleste ved universitetet, skriver kronikkforfatterne.
Disse skal gi regjeringen råd om bedre lærerutdanning Lærerutdanning. Regjeringen har pekt ut hvem de vil ha i et faglig råd som skal gi innspill til hvordan man faktisk kan nå strategimålene for lærerutdanningen.
Tverrfaglighetens kår ved UiO - hvordan møte utfordringene Strategi. Det sentrale spørsmålet er å nå fram med en kultur som tilsier at tverrfaglig aktivitet basert på sterke disipliner er et bærende element i Universitetet i Oslo sin overordnete strategi.
Tverrfaglighetens kår Strategi. Tverrfaglighetens kår er definitivt et sentralt tema i strategiprosessen vi starter nå, skriver rektor Svein Stølen ved Universitetet i Oslo.
Ber om 20 millioner for å bli landets beste utdanner av sykepleiere Sykepleie. Misnøye og negativ oppmerksomhet har preget utdanningen av sykepleiere ved OsloMet. Nå ber utdanningen om over 20 millioner for å kunne løfte seg til å bli landets beste.
På vei mot en ny UiO-strategi Mål. Det er ingen tvil om at rammebetingelsene har endret seg mye siden Strategi2020 ble vedtatt, skriver rektor Svein Stølen, som vil starte arbeidet med en ny strategi for Universitetet i Oslo.
Nord nedjusterer målet for førstekompetanse Nord universitet setter seg som mål at 67 prosent av de faglig ansatte skal ha førstekompetanse innen utgangen av 2020. For halvannet år siden var målet 70 prosent, men rektor Bjørn Olsen tror fortsatt at det er mulig å nå.
Møter motstand mot storbyuniversitetet Rektor Curt Rice ønsker seg storbyprofil på Høgskolen i Oslo og Akershus som universitet, men verken styremedlemmer eller fakultetene er helt med på notene. Senter for profesjonsstudier, studentene og prorektor for forskning er mer positive.
HiOA må ha en visjon der profesjonene er i sentrum HiOAs prioriterte verdier bør være utvikling av kunnskap, kritisk refleksjon og likeverd i mangfold, mener ti tidligere ansatte ved høgskolen.
Nytt slagord får motbør «Ny viten, neste praksis» er det nye slagordet som rektor Curt Rice vil ha for Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) som universitet. Slagordet skaper reaksjoner.
Må heve kvaliteten på flaggskip-utdanningene For dårlig kvalitet på de to største utdanningene ved Høgskolen i Oslo og Akershus, lærer- og sykepleieutdanningene, er en hovedutfordring når høgskolen skal bli universitet, mener rektor Curt Rice.
Rektor Rice fikk ja fra styret til å sende universitetssøknaden Et enstemmig styre ved Høgskolen i Oslo og Akershus vedtok tirsdag å sende søknad om å bli akkreditert som universitet. — En historisk dag, sa rektor Curt Rice.
Ny strategi med «fake news» I fire fiktive intervjuer forteller rektor Curt Rice hva slags universitet Høgskolen i Oslo og Akershus kan ha blitt i en tenkt framtid - 2024.
«Samskaping» falt i smak i Agder Rektor Frank Reichert ved Universitetet i Agder (UiA) er glad for at universitetsstyret nå har vedtatt visjonen «Samskaping av kunnskap».
Fri oss fra visjonene? Satt på spissen kan man si at arbeid med overordnede strategier og visjoner i beste fall er meningsløst. I verste fall er det kontraproduktivt, skriver Arve Hjelseth.
Kaller Agders visjon for barneregle «Samskaping av kunnskap» er visjonen styret ved Universitetet i Agder inviteres til å vedta. Barneregle, kaller professor Kristian Gundersen ved Universitetet i Oslo forslaget.
Ingeniørhøgskolen ved HiOA Alle ønsker å være med der det er spennende faglige prosesser og artige prosjekter. Kvalitet, utvikling og fornying er smittsomt, mener professor Åge Garnes.
Hvilken retning går HiOA? Høgskolen må komme seg ut, og invitere inn, finne en balanse mellom campus og arbeidsliv. Se på Imperial College i London, utfordrer dekan Dag Jenssen.
Satser 50 millioner på doktorgrader HiOA ønsker å bli godkjent som universitet. Det koster penger, men vil gi bedre kvalitet på utdanningen, mener rektor Kari Toverud Jensen.
Nyeste artikler
MF og VID konkurrerer om å bli det første private universitetet i Norge
Hoel mener «sjokk-digitaliseringen» undergraver campusstudiene
Overambisiøse ledere må forstå mer av sektorens tradisjoner
Sør-Koreas tidligere førstedame anklaget for plagiat
Rektorer svarer på lederkritikken. — Kjenner meg ikke igjen
Mest lest
Leder fikk grovt krenkende julekort i posten. — Ble oppfattet som truende
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket
Hoel fikk spørsmål om kjønn på Stortinget. Svarte bare «nei»
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring