Debatt ● Stipendiatorganisasjonene i Norge Akademia er mest verdifullt når det ser kritisk på seg selv
Medvirkning Stor motstand mot å fjerne innstillingsutvalg: — Ledere som er plukket ut uten god medvirkning, kan få svekket legitimitet
Debatt ● Regina Paul Innføringen av skolepenger er et tap for Norge I Tyskland har et utvalg nå gått inn for å avskaffe studieavgift for internasjonale studenter. Trenger Norge også 6 år på å forstå at det ikke er en god idé eller skal vi la tallene tale for seg selv?
Grande: Ingen menneskerett å være veileder NTNU skal gå gjennom veiledningsordningen for stipendiater. Om veiledningskurs skal gjøre obligatorisk, er blant det som skal diskuteres.
Mangelfulle systemer for konfliktutsatte stipendiater I sunne organisasjoner sørger man for at alle ansatte opplever trygghet når de ønsker å si ifra om forhold som ikke fungerer. Slik er det ikke for stipendiater, mener kronikkforfatterne.
Are we dissuading international talents from Norwegian academia? We believe that requiring proficiency in Norwegian as a prerequisite for university management arenas dissuades young researchers from choosing Norway as their home, says Dyskeland and Paul.
Forslag om belønning for å skrive på norsk Her er åtte forslag for å hindre at engelsk tar helt over i akademia.
Innføring av skolepenger — en kortsiktig løsning på et problem som ikke finnes Hvis det nå innføres skolepenger for en liten gruppe utenlandske studenter, vil det være lettere å innføre dem for en større gruppe i fremtiden, skriver tidligere leder for Stipendiatorganisasjonene i Norge.
Store utfordringer for stipendiater og postdoktorer — Det er bekymringsfullt at et betydelig antall respondenter fremdeles ikke vet om de ble tilbudt forlengelse, sier SiN-leder Nicolas Gibney.
Vi trenger en nasjonal portal for doktorgradskurs Det lettere å finne et doktorgradskurs ved et dansk universitet, selv om jeg er student i Norge, skriver Nicolas Gibney, president i Stipendiatorganisasjonene i Norge.
Lytt mer til stipendiater og postdoktorer For å sikre at stemmene til stipendiater og postdoktorer når frem i akademia må det tas grep. Jeg har ikke alle svarene, men jeg har noen forslag vi kan begynne med.
Internasjonalisering lønner seg «I tillegg til å løfte Norges profil på den internasjonale forskningsarenaen, tilfører internasjonale forskere konkrete og immaterielle fordeler til Norge – uavhengig av om de blir her etter endte studier eller flytter til et annet land.»
Vurderer å starte #pleasedontstealmywork-kampanje i Norge Stipendiatorganisasjonen i Norge har fått inn en haug med historier fra fortvilte unge forskere som har opplevd at akademikere med lenger fartstid tar æren for arbeidet deres.
For få stipendiater fullfører til normert tid, hva gjør vi med det? Stipendiat Anders T. Hjertø Lind (UiT) foreslår blant annet ph.d.- og forskningsombud, kartlegging av psykososial status og evalueringer av ulike modeller for «ph.d.-løp».
Har startet kampanje mot forskningstyveri: — Jeg vet jeg skal klare dette Initiativtaker og ph.d.-stipendiat Maria Toft forteller at historiene bare renner inn.
Nytt styre i SiN Stipendiatorganisasjonene i Norge har fått nytt styre. — Jeg er bekymret for karrieremulighetene, sier nyvalgt styreleder Nicolas Gibney.
Å ta doktorgrad i en pandemi gjorde at jeg møtte veggen — Jeg håper dette innlegget kan skape debatt, og få stipendiatenes psykiske helse mer opp på dagsorden.
Nyeste artikler
Deler ut 112 millioner til forskerskoler. Se hvem som får penger
Ingen vil bli dekan på Det psykologiske fakultet ved Universitetet i Bergen
To uker før masteren skulle leveres, fikk hun tilbud om å ta doktorgrad
Studentene grillet Aasland om studentøkonomi og studieavgift
Elisabeth Grønning (1954 — 2025)
Mest lest
Diesen vil bli australsk statsborger. — Eskalering av sverting og hets
116 studenter felt for KI-fusk i fjor. Særlig én ting avslørte dem
Forfølgelsen av professor Glenn Diesen må opphøre
Frykter at de ikke har råd til å bruke milliardbygg
20 akademikere hevder Helsingforskomiteen forfølger Glenn Diesen